lördag 11 juni 2011

Världen är vansinnig

Nyss sade de på Rapport att tre ungdomar är skjutna av ett par som åkte förbi på moped. Är det sant? Det stämmer inte med vad som står i tidningarna.

Där är det något som hänt inomhus. Fast nu verkar media ha ändrat det till att det hände utomhus i en gatukorsning. Det alla är överens om är att en är död och två är skadade. Vad är det som händer?

Åkersberga? Det är ett lugnt samhälle. Inget särskilt brukar inträffa där. Hur kan någon få för sig att skjuta ned tre andra?

Vad är det här? Amerika? Varför skjuta? Har ungdomarna helt tappat sinnet för proportioner?

Ett vittne säger att han hörde upp till nio skott. Ingen är ännu gripen. Inte heller på söndagmorgonen.

Det hände i Smedby Åkersberga. Där finns ett gruppboende för vuxna, men det verkar inte vara inblandat. Åtminstone finns det inga uppgifter om detta. Polisen letar i området efter de skyldiga.

Det finns uppgifter om att det var en motorcykel, som kördes av de som sköt. Uppgörelse i kriminella kretsar? Med så unga offer? Frågorna är fler än svaren just nu.

Det hela inträffade i korsningen Centralvägen och Hackstavägen. Polisen ber allmänheten om hjälp. Gärningsmännen hade mörka kläder, hjälmar och solglasögon och körde en svart moped, säger ett vittne.

De skottskadade vårdas på Karolinska sjukhuset. En av dem har blivit skjuten genom armen uppger ett vittne och är inte allvarligt skadad. Den andre är träffad i magen och svårare däran.

Uppdaterat söndagen den 12 juni

Polisen har gjort husrannsakningar och gripit en 20-åring för vapeninnehav, dock inte det vapen, som användes på platsen. Enligt Aftonbladet har också en person med anknytning till OG, Original Gangsters, svepts med i polisens husrannsakan.

Expressen spekulerar i om det handlar om drogmonopol och har anknytning till en gammal gänguppgörelse. Och tidningen lämnar här mer detaljuppgifter.

Den döde var född 1989 . Den svårt skadade, som ligger i respirator är född 1993. Den lättast skadade är född 1989. Varför uppfattade vittnen dessa som 15-20-åringar? Eller det kanske var polisens info?

Mopeden, som det nu verkar vara, försvann vid Norrgårdsvägen, vid de bostadskomplex, som finns där. Det är nu klart att alla tre som sköts ned är kriminella. Den som mördades var född 1989 04 17 och bodde på Gäddvägen i Järfälla. Den yngste född 1993 är från Åkersberga. Den tredje kommer från Soltorpsvägen i Tumba.

Ja vad ska man säga syndens lön är döden? Nä det låter så religiöst. Men herregud vad trött jag är på kriminella.

2 kommentarer:

  1. Skriv lite om blattarna som bor i vårat samhälle. De blattar som sköt och ligger på sjukhuset.

    SvaraRadera
  2. Omar Kalb: De som sköt ligger inte på sjukhuset... utan det är de som blev skjutna. Och jag har skrivit om dessa där uppe högst upp i bloggen om du kollar under rubriken Att hamna i fel gäng. http://sv.wikipedia.org/wiki/Blatte

    SvaraRadera