onsdag 29 juni 2011

Carolina Gynning jagas av kronofogden

Hon har en skatteskuld på över 300 000 kronor.

Hon har tjänat gott om pengar och borde kunna betala sina skatter, men har nu alltså en skatteskuld till staten.

Gynnings Productions AB hade 2009 en omsättning på 4 miljoner kronor och en vinst på 1 miljon kronor. Styrelsen består av Carolina Gynning och mamma Agneta Gynning är styrelsesuppleant.

Bolagets verksamhet är TV-produktion, artistuppträdanden, konstnärsproduktion, författar- och förlagsverksamhet, modelluppdrag, it-produktion, internetreklam och ägande och förvaltning av värdepapper.

4 kommentarer:

 1. Vadå...jagas. Jag förstår att du fick sparken som journalist med den ingångsvinkeln. Skäms du inte? Gynning kan åtminstone försörja sig själv i kontrast till dig. Hon kommer att betala sin skatt medan du fortsätter att leva på oss andra skattebetalare.
  Medborgare

  SvaraRadera
 2. Det här ovan är exempel på en stalkare, någon som förföljer mig. Sanningen är att jag slutade på DN med avgångsvederlag i slutet av 1992 för att rädda min familj från undergång. Det går att läsa sig till i min dagbok som gavs ut 2006: Ett Sekel av Tystnad.

  Jag har sedan dess arbetat som journalist och är fortfarande journalist och författare med två utgivna böcker. Jag har jobbat på Aftonbladet med krönikor och jag har skrivit 37 artiklar till dags dato på Newsmill. Jag har varit med i Författarförbundet, men tyckte att deras avgift var för dyr, så jag gick ur.

  Numera är jag ålderspensionär och lever således på de avgifter som tex DN har betalat in till min ålderspension. Plus de pensionsavgifter som har dragits från min lön under de 40 år, som jag har arbetat i det här landet.

  Nu är min pension ändå inte något att skryta med eftersom förra regeringen drog in massor med miljarder från de fonder, där våra pensionspengar fanns. Närmare bestämt 700 miljarder pumpades in i offentliga sektorn under deras regim och de tog ifrån mig ungefär 10 000 i månaden i omgångar under 2000-talet när de helt enkelt bestämde att sådana som jag inte skulle ha sjukpenning längre utan istället gå på a-kassa.

  Allt finns med i min utgivna dagbok. Den hittar ni på nätet:

  http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=634991

  SvaraRadera
 3. Men att Gynning jagas av kronofogden är väl ändå en överdrift. Hon har en skuld men jagas gör hon väl inte?

  SvaraRadera
 4. Martin: Detta är ett vedertaget språkligt uttryck. Det är en bild. Det är inte bokstavligt att kronofogden är ute och jagar henne med gevär.

  Om du knappar in orden "jagas av kronofogden" på Google så ser du att detta är ett uttryck som används i det sammanhanget. När kronofogden jagar någon. Och förutom jag själv så har Resumé och Nyheter24 använt samma uttryck för detta i det här sammanhanget.

  Du hittar också en massa andra artiklar om företag eller människor som har "jagats av kronofogden". Det är alltså ett språkligt uttryck ungefär som att pojkar kan jaga flickor (eller tvärtom). Det betyder inte att de är ute på jakt med gevär. Möjligen med amors pilar, men de är inte heller verkliga. Inte bokstavliga. Utan det är också en språklig bild.

  SvaraRadera