tisdag 28 september 2010

Slagsmål, hot och trakasserier i våldtäktsmål

Hur kan man våldta och sälja en 14-årig förståndshandikappad flicka? Detta är lika obegripligt som att Monica Nebelius inte kan sitta kvar som domare i målet, utan nu har måst lämna efter en dag som domare i målet.

De tio åtalade männen, som är mellan 18 och 67 år har alla utländsk bakgrund. Två är ungerska medborgare, en är från Polen och en från Slovakien.

Hela denna historia kunde likaväl ha utspelat sig på 50-talet eller 1700-talet. Det är en tidlös berättelse om hur man utnyttjar och tillfredställer sina egna lustar och tar betalt för andras. Hur man förnedrar och använder sig av en flickas utsatta läge, för att tjäna pengar på det.

Det påminner mig om sultanens harem i Turkiet, dit flickor togs, som var kristna för muslimska flickor kunde inte bli slavar. Så istället togs kristna och rövades bort till detta harem. Det existerade under många århundraden, men finns inte längre förstås. De 400 rummen kan istället beses av turister.

Men från de år 2010 åtalade männen och deras släkter blåser samma sorts unkna vindar, som från dessa fängelserum.

17 kommentarer:

 1. Men inte kan Romer göra så?
  Mona säger ju att Romer är skötsamma arbetssamma människor och inte skulle sådana sälja en ung flicka ur sitt eget släktträd.
  La min röst på M men börjar mer o mer inse misstaget, nästa val SD.

  SvaraRadera
 2. När man begår sådana brott i ett land som man kommit till för att få skydd så känns det som att man förverkar sin egen rätt att vara kvar. Utvisning ?
  Inte SD, men ändå rimligt.

  SvaraRadera
 3. Anonym: När jag först läste om detta utgick jag från att det var några knäppisar likt ex-polischefen med sin förvridna sexsyn, som hade gjort det här. Jag kommenterade med avsky som mamma under en artikel om det. Tvi, tvi, tvi.

  Men nu när jag vet att det är ett andra folkslag, som är inblandade så känner jag mig skyldig att be om ursäkt. För dessa män är förstås som oskyldiga barn. De förstår inte hur det ser ut i Sverige, för vi har aldrig lärt dem det.

  De följer bara sina nedärvda instinkter och fattar inte hur det svenska samhället kan behandla dem som det gör. De hotar domaren, åklagaren och vittnen, men det är bara för att de aldrig förstår sig på det svenska samhället. Inte ens när en av dem har varit fotbollstränare till Zlatan och alltså har bott här i evigheter. Vi måste nog betrakta dem på ett annat sätt än ex-polismästaren, som verkligen visste vad som gällde.

  SvaraRadera
 4. Anonym: 12:15: Fyra av dem är inte svenska medborgare om jag förstått det rätt. Så vad gör de här?

  SvaraRadera
 5. Den vidriga ”Kapten klänning” fick sitt namn och bild publicerad i pressen långt innan han var dömd.
  Hur kan det komma sig att vi kan vara helt säkra på att dessa - lika vidriga män med allra största sannolikhet INTE kommer att drabbas av samma vederläggning?
  Visst är alla människor oskyldiga tills motsatsen bevisats, oavsett ursprung. Men VARFÖR ser vi aldrig någonsin namn och bild på icke svenska brottslingar?
  Är det för att vi inte ska få någon anledning tycka illa om invandrare eller zigenare?
  För övrigt verkar det som om ”övergrepp i rättssak” d.v.s. att hota personer i domstolar är något som praktiseras med framgång av allt fler.

  SvaraRadera
 6. Anonym 12:26: Vi kan nog vara ganska säkra på att dessa män finns på bild någonstans på nätet rätt snart. Dock inte i gammelmedia.

  Vi har fortfarande så dåligt samvete för andra världskriget att vi genast faller till föga om brottslingar är utländska. Det är mänskligt. De kan inte hjälpa vad de gör, för de har haft det så jävligt och förstår inte bättre. Så ursäktar vi fortfarande.

  SvaraRadera
 7. Men "Herre Gud",

  Det var 94% som röstade på denna anarki och kaos från Balkan!

  SvaraRadera
 8. Thomas: Nä det tror jag väl inte, att 94 procent röstade så, men vi befinner oss i ett dilemma. Feminismen har delat in världen i uppe och nere. Kvinnor är offer och likväl är väl också dessa män offer? Förra valet bekände sig i stort sett alla till detta offer-bödeltänkande, men det gällde bara helsvenska män och kvinnor. Undantag måste göras för "vildar" från andra länder. Det är ungefär som när Sten Bergman besökte huvudskallejägare på andra sidan jorden och klarade sig därifrån med livet i behåll. Han blev till och med kompis med hövdingen.

  Men när nu dessa "vildar" befinner sig i vårt land hur ska vi då bära oss åt? Är vi lika inför lagen? Eller ska dessa behandlas med särskilda silkesvantar?

  SvaraRadera
 9. Här har vi kommentarer från ett gäng "toleranta" människor som jag dock inte skulle vilja möta i en MÖRK gränd. Som vanligt dras nu alla över en kam, med sedvanligt rasisttänk.
  Förklara för mig hur ngn kan veta vad en människa som söker sig till Sverige för en el annan anledning, ska begå för brott som dessa EJ dömda män
  har gjort.
  Dem kanske ska fylla i en blankett när dem kommer o där beskriva vad för sorts brott dem är intresserade av att begå.
  Har numera alla Utlänningshatare fått totalt hjärnsläpp.
  Ann du hjälper dock inte till att förbättra saker o ting med att spy ut din skräpgalla, för du vet inget vad som hänt i detta fallet.

  SvaraRadera
 10. Anonym 13:13: Tack för det påhoppet! Jag stryker inte kommentaren, som jag brukar i sådana här fall, för personliga påhopp är inte något jag tolererar. Men den här gången får den stå kvar.

  Med jämna mellanrum har jag varit tvungen att spärra de anonyma kommentarerna, för de kan inte som du nu också käre anonym låta bli att slänga galla på den som innehar bloggen.

  Jag måste dock säga att jag vet mer om dessa tio män inför rätta än vad du vet om de som du häcklar här som "toleranta".

  Jag har försökt att förklara var någonstans vi står i vårt samhälle. Vi befinner oss vid en skiljelinje. Hur ska vi förhålla oss till invandring? Det är detta grundfrågan handlar om och hur ska vi bära oss åt när människor begår brott. Är vi lika inför lagen?

  I fortsättningen försvinner liknande kommentarer utan pardon. Det här är min blogg, mitt vardagsrum. Här bestämmer jag.

  SvaraRadera
 11. Vilket klagande - detta ar ju kulturberikande. Skulle vi inte ha influenser fran andra kulturer? Har har ni det.

  Vidare har ju polisen lart sig att man inte kan ga sa hart at kulturberikare for da far man hela median och etablissemanget pa sig och blir kallad rasist.

  SvaraRadera
 12. Man mår illa. Usch ska det aldrig ta slut? Nä, istället eskalerar idiotin. Reinfeldt snackar med MP och har nu ringt Sahlin för samtal om invandringen. Allt för att stämma i bäcken och mota SD i grind.

  Hur skulle det vara om Reinfeldt & Co satte ner klacken och talade om vad det är som gäller i vårt kära Sverige. Istället får domare avgå p g a hot. Det har gått för långt. Way out too far...

  SvaraRadera
 13. Helena: Jaha har han ringt Sahlin... det är den svenska modellen, att i saltsjöbadsanda komma överens. Även om det betyder att ge upp partiprogrammet? Vi får väl se hur det går...

  SvaraRadera
 14. Den som vill veta vilka som begår grova brott när media mörkar namn och nationalitet kan läsa lite på "Politiskt Inkorrekt" på nätet.
  Det skulle inte skada om de 94% som röstade som vanligt tog och läste där regelbundet. Förmodligen skulle de bli lite mer ödmjuka o inte så röda i ansiktet i sådana här diskussioner.

  Ann Helena, tog du bort min kommentar från i går under "Finns det någon svensk kultur"? Den kom i alla fall upp efter att jag skrivit den. Senare var den borta.

  //Pops

  SvaraRadera
 15. POPS: Jag tar aldrig bort dina kommentarer. Ifall de inte finns kan det bero på något skräp, som har smugit sig in i bloggen... ;)

  SvaraRadera
 16. Kan det verkligen finnas skräp här? :-)
  Pops

  SvaraRadera