lördag 25 september 2010

Mona Sahlin kommer att avgå

Det står klart. Att socialdemokraterna i god tågordning ska sköta reträtten är också klart.

Ingen kvinna som statsminister och feminismen har också lidit ett svidande nederlag efter att alla politiker i stort sett var feminister vid det förra valet 2006.

Att det inte är Mona Sahlin själv som går ut och berättar att det ska bli en "mellankongress" utan partisekreteraren Ibrahim Baylan, säger också mycket. Hon ville själv inte kommentera detta i går.

Vi har fått ett mycket stort skifte i Sverige. Det kommer inte längre att gå att föra den hatfyllda politik, som extremfeminismen har infört, som extremvänstern har gottat sig åt i vårt land. Detta som så länge har varit statsbärande måste nu ge vika för något annat.

Socialdemokratin trodde att vägen var guldkantad när det kom en finanskrasch 2008. Och arbetslösheten steg. Men den borgerliga regeringen har klarat av detta prov mycket bättre än socialdemokratin gjorde på 90-talet och folket minns vad som hände då.

Göran Persson fortsatte på den inslagna vägen med höga skatter, hög arbetslöshet och massjukskrivningar när människor inte orkade längre. Det är inte värre nu än det var då.

Genom att se sig om i bekantskapskretsen kan var och en konstatera att alla som vill kan få ett arbete. Ungdomsarbetslösheten är inte så hög som anges. Alla som jag känner har jobb eller funderar på vad de vill göra i sina liv.

Det finns en förljugenhet om att 40-talisterna har lagt beslag på allt och fortfarande är proppen Orvar i Sverige. Detta är inte sant. Vi 40-talister har burit upp landet och gör det alltjämt. Vi har tagit hand om nästa generation och gör det ifall det behövs än i dag samtidigt som vi har tagit hand om de äldre.

Jag tror att det är många av oss, som har insett att Mona Sahlin och de andra skulle utarma oss totalt om de hade fått förtroendet att återfå makten.

PS. Jag såg s-kommunalrådet Anders Lago från Södertälje på TV4 nu på morgonen. Han kämpade desperat för att hålla sig över ytan och sade att socialdemokraterna har ändrat sin flyktingpolitik. Det har jag aldrig hört talas om. När gjorde dom det?

Han befinner sig i en kommun, som ständigt tar emot fler och fler från Irak och Turkiet mest och har mycket stora problem. Han vill att regering och riksdag också ska ändra hur detta sker. Sverigedemokrater och Nationaldemokrater fick 10,7 procent i valet i Södertjälje. DS.

3 kommentarer:

 1. Bra! Klart Mona måste gå. Lilla Södertälje har tagit emot 40 000 irakier. USA som startade krigen inga nästan. Är inte det förskräckligt. Usch! En ros till Lago som får tampas med det hela utan hjälp.

  SvaraRadera
 2. Helena: Södertälje verkar ha fått stopp på den värsta folkökningen från 60 000 2005 till 81 000 2007 och nu omkring 85 000. Och röd-gröna fick makten nu också med en majoritet av rösterna. Det är nog morötter istället för förbud som ska få folk att flytta från Södertälje.

  På Värmdö har vi ökat befolkningen från 31 000 år 2000, 34 000 år 2005 till 38 000 i år. Här klagar alltid politikerna över alla nya barnfamiljer, som flyttar hit.

  SvaraRadera
 3. "Genom att se sig om i bekantskapskretsen kan var och en konstatera att alla som vill kan få ett arbete."

  Lever vi på samma planet?

  Jag vill ha ett arbete, men jag får det inte. Jag lyckas komma till jobbintervjuer, men väl där känner jag mig för socialt annorlunda för att passa in i våra dagars snäva jobbintervjumallar.

  Som jag skriver på min blogg:

  "[N]u lägger man hela världen på barnens axlar genom att tala om globaliseringen och alla krav den ställer på den enskilde att få så bra betyg som möjligt (som om dagens betygssystem skulle vara något sorts obestridligt mått på ”den enskildes kvalité”). Vi upplever en mainstream-tendens, allt fler betraktas som excentriska, allt fler diagnostiseras som autistiska, allt fler faller utanför i denna modernitetens mardrömsskepnad. Marknadslogiken blir allt mer dominant och totalitär, offentlig sektor finns så gott som bara i namnet, och mångfalden och de olika sätten att vara på reduceras allt mer i dessa strukturer där det mer och mer gäller att vara ”på ett visst sätt”."

  Min farfar var en rätt originell prick och jag misstänker att jag ärvt lite av honom. Redan på sin tid sa han att han inte trodde han skulle passa i strukturer som slaviskt följer en totalitär marknadslogik. Nu gjorde de inte det lika mycket då som nu dessa strukturer. Och dessa strukturer finns nu överallt, även i det offentliga. Därför undrar jag om min farfar hade varit uteliggare i dagens värld, istället för universitetsprofessor som han var.

  Vi är emellertid överens om en sak: Det är bra om Sahlin avgår. Fast vi har knappast samma bevekelsegrund. Och själv är jag rätt säker på att folk med tiden i än större grad kommer att genomskåda att Reinfeldt bara säger saker folk hoppas ska vara sanna, som en ihålig reklam. Som när han pratar om full sysselsättning, när en ständigt mer totalitär marknadslogik sementerar maringaliseringen i samhället och skapar ett segmenterat, ofritt samhälle med "vi" och "dom".

  SvaraRadera