fredag 24 september 2010

Blir det omval?

Ja nu börjar jag undra om min förtidsröst någonsin kom fram, men jag får väl lita på min kommun. Inte heller röstade min son i Japan eller hans flickvän. För ambassaden var stängd.

Söndag är söndag. Här ska inte röstas. Det är alldeles för sent att rösta på valdagen.

I Leksand så glömdes 1 000 röster på en bensinmack. I Halmstad glömdes 238 förtidsröster bort, inlåsta. I Visby lämnades lokalen obevakad när räkningen av rösterna pågick och alla försvann ut. Den var tom.

Och Vera i Göteborg fick inte rösta för hennes röst var redan avprickad med tre tjocka streck. Samma sak med Monica. Hon stod på sig och valförrättarna försökte få tag i de som stod över och under henne på listan. Men det gick inte.

Samma sak hände Anne och Bengt-Erik i Falun. Bengt-Erik, som dessutom har jobbat som valförrättare fattar inte hur man kan strecka fel på hans namn som stod överst och göra fel på alla tre strecken.

Sverige framstår som en riktig bananrepublik när det hettar till. För i årtionden har vi haft samma maktkonstellation så det har alltid varit så självklart med alla val.

Förr i tiden fanns också postffröknarna. Dom var det ordning på när de tog emot poströsterna. De berättade varje steg de gjorde när de tog emot rösten.

Hon som tog emot min förtidsröst var uppenbarligen nervös. Ensam satt hon där i rummet och det märktes att det var första gången hon gjorde detta. Borde de inte ha varit två så att de kunde kolla varandra?

PS. Mp behöver fyra ministerposter för att gå ihop med Alliansen. Är detta vettigt? Hellre nyval tycker jag absolut. Att panikartat gå ihop betyder ett sänkt förtroende för alla dessa partier. DS.

7 kommentarer:

 1. Det är verkligen patetiskt! Vi som är så bra. Harsett på TV från olika sammanräkningslokaler. Ser verkligen oproffsigt ut. Som ett föreningsmöte vilket som helst som tar en fikapaus.

  Om Värmland ska rösta om. Snacka det kommer att bli taktiktänk hos varje röstare. Kanske till och med en inbiten sosse laddar om och ger sin röst till....

  SvaraRadera
 2. Parnassen Helena: Eller Göteborg där det var så jämt... valet är fortfarande inte avgjort verkar det som. Fast jag tycker nog att dom kan dras med skrämselskottet sverigedemokraterna. Då måste dom skärpa sig i regeringen och riksdagen får mer makt. Det är väl bra?

  SvaraRadera
 3. Det är de etablerade partiernas fel då de hel tiden bromsar utvecklingen mot ett elektronisk röstande då det antas missgynna dom.

  Systemet är patetiskt dåligt och tex Brasilien ligger ljusår före oss. Som ett exempel.

  Med alla rapporter om valfusk INNAN och nu detta....

  SvaraRadera
 4. Javisst vore det bra med lite elektronik Nils. Det går ju bra varje år när deklarationen ska lämnas. Och då skulle ungdomarna kunna rösta på ett enket sätt. Nu styr vi gamlingar uppenbarligen Sverige. Särskilt sådana som min ännu äldre styvfar som blev förbannad och röstade sd. Fast Brasilien är väl inget föregångsland? Korruption och ständiga politiska skandaler.

  SvaraRadera
 5. Ja, jösses så tokigt!
  Har länkat till dej.

  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Tack Lena! Ha det så gott själv. Här är det som en riktig sommardag i dag!

  SvaraRadera
 7. Ja, jag bevistade själv rösträkningen i min valkrets för första gången för att se hur det gick till. Jag blev nästan skrämd över hur oerhört primitivt det hela var, och hur lätt det skulle vara att fuska om man bara ville. Iofs räknas rösterna igen på länsstyrelsen, men det finns säkert lika stora chanser där att fuska som i vallokalen. Har skrivit om det här:

  http://aktualia.wordpress.com/2010/09/21/rostrakning-irl/

  SvaraRadera