torsdag 9 september 2010

Hurra isarna smälter!

I år är ännu ett rekordår då Arktis isar smälter snabbare än någonsin. Kan det möjligen bero på att vintern var en av de värsta någonsin? Och att det därför smälts extra mycket av det jätteistäcke, som måste ha formats uppe vid Nordpolen?

Men en sådan jämförelse behöver inte forskare göra. Utan de mäter enbart den mängd is som smälter. Huruvida det har varit kallt eller inte är inte deras problem.

Förresten så blev det första halvåret i år varmare än någonsin. Fast det hade varit en kall vinter, för det var varmt på sommaren. Jag flabbar alltid i smyg eller helt öppet när sådana där siffror presenteras. För jag tror inte att vi människor kan stoppa en uppvärmning av jorden. Eller en nedkylning heller.

Det ligger helt enkelt inte i våra händer fast våra vetenskapsmän försöker inbilla sig själva och oss detta. Särskilt norrmän har en lång och stolt tradition av att fortsätta att forska kring att Arktis smälter. Stackars isbjörnar som måste simma för evigt när polarisen är borta.

Som om de skulle vara så dumma att de inte kunde gå i land. Sälarna, som de äter, kommer absolut att göra det. Själv ser jag fram emot att få en härligt varm ålderdom. För jag måste ju tro på vad forskarna säger. Eller hur? Tänk isfria somrar inom några år. Det säger dom. Jag ser fram emot det!

4 kommentarer:

 1. Vintern var inte alls en av de värsta någonsin som du påpekar. Medeltemperaturen GLOBALT sett under årets första tre månader låg över det normala. Du kan inte dra någon slutsats med tanke på VÄDRET (lokalt under kort tid) i vintras i just Sverige. Vi går mot en GLOBAL uppvärmning och GLOBALT sett är 2010 varmare än något annat år. Vi går mot en katastrof men du stoppar huvudet i sanden! Huvudsaken är att du får köpa en ny iPhone4, hinner åka till Thailand med din eventuella sambo/man och köpa en ny platt-TV så kommer du att vara hur nöjd som helst.

  SvaraRadera
 2. Lucas: Och ur universums synvinkel så är det nog ändå så att det är rätt kallt överhuvudtaget. Katastrof! Katastrof! Vad är iPhone4? Har aldrig varit i Thailand har du? Platt-TV vad är det? Tror inte planeten bryr sig ett dugg om ditt tjafs.

  SvaraRadera
 3. Alla klimatalarmister älskar att använda uttrycket "det har aldrig varit varmare än nu". Detta är inte sant, det har varit betydligt varmare många gånger under klimatets historia. Senast under medeltiden.

  SvaraRadera
 4. Leonardo: Tänk äntligen något som var bra med medeltiden!

  SvaraRadera