måndag 20 september 2010

Så skönt att slippa flytta!

Det här är en självcentrerad betraktelse över vad som hände i går. Ifall sosseriet hade vunnit hade vi med säkerhet fått flytta från hus och hem och fly utomlands för att komma undan de värsta skatterna. Nu blev det inte så. Skönt!

Och det där med vågmästarroll hit eller dit är väl inte så märkvärdigt. Inte ska ett parti på en handfull procent få bestämma över resten av riksdagen och vad den gör. Varken de främlingsfientliga eller miljöstämplade. Det som pågår är mest ett spel för galleriet.

Så det ordnar sig som jag ser det. Detta har inte hänt sedan 50-talet och det var ett jäkla bra årtionde. Jag minns som i går när min andrapappa kom hem och stolt visade upp tusenlappen han hade fått i månadslön. Och hur det luktade i den nya bil, som han kunde köpa det årtiondet. Den första bilen han någonsin hade ägt.

Och mamma kunde behålla tomten hon och min pappa hade köpt, fast de skilde sig. Sverige lyfte sig själv i håret från den tiden då mammor dog innan barnen var stora. Min mormor dog när mamma var tio år och min andrapappas mamma dog när han var tio år.

Mormor dog av astma och hans mamma dog av en blodsjukdom, som inte gick att göra något åt på den tiden. Men nu i dag lever vi i en helt annan värld. Så skönt. Vi slipper emigrera och fly landet. Vårt land förändrades över natten till något mycket bättre än i går. Gutår!

PS. Och det enklaste valresultatet vore om de 100 000 röster, som ännu inte är räknade ger Alliansen en absolut majoritet. Då slipper de ha att göra med maktfullkomliga mp, som vill ha ministerposter för att byta sida. Och som snabbt verkar sälja ut sina väljare till Alliansen. DS.

10 kommentarer:

 1. Ann Helena!

  Ja, det var ju för väl att du får stanna kvar i Sverige. Det kan bli ett lite klurigt läge i Riksdagen, med hoppande majoriteter, men på det stora hela ska det säkert gå bra.

  SvaraRadera
 2. Medborgare X: Nä det blir nog inga hoppande majoriteter. Se hur det var för s att regera som minoritetsregering. Inga problem.

  SvaraRadera
 3. Socialdemokraterna har ju drivit minoritetsregeringar i en herrans massa år utan problem vilket kommer att ske även nu när retoriken och upppumpande partiledare har fått säga sitt.

  SvaraRadera
 4. Jag har flera goda vänner som nu inte ska flytta från Sverige när Mona Sahlin inte blev statsminister. Skönt att ha de kvar på nära håll!

  SvaraRadera
 5. Cavatus: Kul för er sd-are att ni kom in i riksdagen. Som du vet röstade jag inte på er, men jag tycker nog att valet speglar en viss rättvisa... nu får sd visa vad de går för i parlamentariska sammanhang.

  SvaraRadera
 6. Skål! PK-maffian har fått på moppe så det skriker om det. Synd att MP fick fler mandat. Nu kanske vi får betala skatt för att vi andas syre in och ut. Fan!

  SvaraRadera
 7. Skål på dej du Helena Parnassen! Nu blir Åkesson mottagen i det fina rummet hos talmannen. Mp får nog inte större inverkan på regeringen så snorkiga som Wetterstrand verkar. Som sagt det går nog bra ändå!

  SvaraRadera
 8. Allting går utom nyfodda barn!

  SvaraRadera
 9. Parnassen: Precis och nu låter det som om mp säljer sig fast partiledaren var så arrogant och avvisande i natt. Snabbt skifte. Går bra mot lite ministerposter att byta sida verkar det som.

  SvaraRadera