tisdag 28 september 2010

Åklagaren överklagar sextortyren

Den friande domen mot en 32-årig man i tingsrätten angående sextortyr mot en 16-årig flicka ska överklagas. Det säger åklagaren.

Själv blir jag mycket upprörd över att någon kan behandla en annan människa så här.

Den nu 17-åriga flickan hade ett självskadebeteende och självmordsförsök bakom sig och fast hon säger att hon gick med på sexmisshandeln frivilligt, så borde det inte vara tillåtet.

Hon hade skrivit på ett slavkontrakt, där hon gick med på att behandlas illa. Hon var en slav och en "äcklig smutsig" hora och skrev under på att hon ville bli utnyttjad, plågad och förnedrad.

Flickan kan inte ha varit vid sina sinnens fulla bruk tycker jag, som gick med på allt detta. Gränsen för när man får besluta själv om sex går vid 15 års ålder, men alla människor i Sverige räknas som barn ända tills de är 18 år.

Det var en anhörig, som såg flickans blåmärken efter alla slag hon hade fått ta emot, som anmälde detta till polisen.

35 kommentarer:

 1. Det är inte du som ska avgöra vad människor vill göra i sin sängkammare, där ska staten hålla sina tassar borta! Hon var med på det, han var med på det! Det var inte hon som polisanmälde utan det var hennes anhöriga! Givetvis skall mannen frias!

  SvaraRadera
 2. Håller med föregående talare.

  SvaraRadera
 3. Båda Anonyma: Ni är de grymmaste av de grymma. Det här är sjukt. Tänk om det var era döttrar!

  SvaraRadera
 4. Ditt konservativa sinne kanske inte förmår att uppfatta njutbarheten i BDSM, en läggning som delas av tiotusentals svenskar, men för oss som gör det är den friande domen befriande. Äntligen får vi veta att vår friskförklaring 1 januari 2009 inte ersätts av en kriminalisering september 2010.

  Slavkontraktet ska givetvis inte ses som något annat än en del av ett spel, men genom att det skrivits kan det ju utan tvekan påvisas att samtycke fanns.

  Vad tycker du för övrigt om att boxning, kampsport eller ishockey är lagligt även för individer med svårt självskadebeteende? Det kan ju ge svåra skador som följd.

  SvaraRadera
 5. Så var vi alla fall tre som delar den åsikten. Det finns många, även killar, som gladeligt och frivilligt går med på det du skriver, och är vid sina sinnens fulla bruk.

  SvaraRadera
 6. Det inträffade är helt sjukt och ska absolut inte kunna gå förbi på det här sättet.

  Det finns ett uttryck, "Pactum turpe", som säger att man INTE FÅR göra dessa typer av avtal som strider mot lag eller goda seder. Avtalet ska bli ogiltigt. I Sverige är man dock inte lika sträng med detta som i andra länder, vilket är mer än beklagligt.

  Jag hoppas innerligt att överklagan kommer att leda till ett vettigare beslut!

  SvaraRadera
 7. Alla ni anonyma är sjuka. Sex är inte rollspel. Det är en del av kärleken mellan de som älskar varandra. Det är inte frikopplat från allt annat i samhället. Det som hände i det här fallet är sjukt och det spelar ingen roll om det är kvinnor eller män, som går med på detta. Det är lika sjukt som att begå självmord med hjälp av polis.

  SvaraRadera
 8. Malin: Äntligen någon som är frisk!

  SvaraRadera
 9. Udda sexdrifter är ofta något man föds till, inget man väljer. Du borde se Fucking Åmål för att förstå hur jobbigt en tonårstjej har det när hon kämpar för att komma ut med sin udda sexualitet. Den filmen är förvisso ren fiktion, men visst för hon rakbladet mot armarna även där. Då vill hon knappast att en åklagar-prussiluska ska komma och tala om för henna hur hennes sexliv egentligen borde se ut. Självklart att tjejen i Malmö mår dåligt nu. Inte för att hon tog initiativ till sexet utan för att det blev sånt ståhej efteråt.

  SvaraRadera
 10. Olle: Man föds inte till att bli slagen och förnedrad. Jag har sett Fucking Åmål. Rakblad är något jag känner till, har sett det och det gör människor mot sig själva när de mår dåligt. Och naturligtvis ska inte det utnyttjas. Detta är sjukt och inte något naturligt.

  SvaraRadera
 11. För människor som har en BDSM läggning är det sexuella i högsta grad en del av ett rollspel. Vissa ser det som en krydda i samlivet som man utför någon enstaka gång medan andra har det som en central del i sin sexuella läggning.

  Det kan liknas vid att en del är 100% heterosexuella och kan aldrig tänka sig att ha sex med någon av samma kön, medan andra är öppna för fantasier som de någon enstaka gång lever ut och att ytterligare en kategori är 100% homosexuella och inte under några som hellst omständigheter mår bra i ett sexuellt samspel med någon av motsatt kön.

  Är man 15 har man rätt att bestämma över sin sexuella identitet. Den som bör ifrågasättas är mamman till flickan som inte respekterar henne. Hade jag varit flickan hade jag sagt upp bekantskapen med min mor efter hennes agerande.

  Flickan kanske utvecklade sitt självskadebeteende pga av att hon kände att hon inte dög i sina föräldrars och samhällets ögon när hon upptäkte att hon är undergiven sexuellt.
  Susanna Svensson

  SvaraRadera
 12. Du menar att man inte föds till att gilla BDSM. Således är det något man fritt väljer, alternativt en sjukdom som man borde botas från. Vilka sexuella böjelser faller mer i den fållan? Homosexualitet kanske? Då borde man ju kunna "bota" bögar (vilket man naturligtvis inte ska).

  SvaraRadera
 13. Olle: Nej jag menar att man inte föds till att bli slagen eller förnedrad.

  SvaraRadera
 14. Jag förstår inte ditt argument. Den sexuella läggningen är något man föds till, och föds man till masochist så föds man till att gilla att bli slagen och förnedrad. Precis som en homosexuell föds till att gilla folk av samma kön. Vad är det för konstigt eller sjukt med det? Om jag inte minns fel fanns det förut en 18-årsgräns för t.ex. homosex, men jag tror den plockats bort nu. 15 år gäller för alla former av sex och man behöver inte psykdoktorns tillstånd för att utöva det.

  SvaraRadera
 15. Du skriver att du blir mycket upprörd över att någon kan behandla en annan människa på det här sättet. Detta är inte ett argument för att någonting ska vara förbjudet. Välj en aktivitet och jag kan säkert hitta någon som blir upprörd över det - om man skulle förbjuda allting som någon människa på jorden blir upprörd över så skulle snart sagt allting vara förbjudet.

  Jag har i mitt liv träffat flertalet människor som blir sexuellt upphetsade av förnedring och smärta, och jag vet att de skulle protestera om någon sa till dem att de inte är vid sina sinnnes fulla bruk. Olika människor blir sexuellt upphetsade av olika saker, och så länge det rör sig om frivilliga akter mellan samtyckande individer över byxmyndighetsålder så har staten ingen rätt att lägga sig i.

  SvaraRadera
 16. Alltså, du har lite fel i vissa saker du säger. Redan nu så går det inte att samtycka till grov misshandel, vilket var det som åklagaren yrkade på att mannen i fråga skulle dömas för. Tingsrätten fann däremot att nej, det rörde sig inte om en grov misshandel (Vilket är helt rätt eftersom att det helt enkelt inte var grovt nog).
  Ringa misshandel går däremot att samtycka till, just så att staten inte ska kunna lägga sig i vad som händer i folks sovrum, i kampsportslokaler osv, så länge bägge är med på det hela.
  Lägg dessutom till att mannen i fråga trodde att flickans självskadebeteende låg i det förflutna (Självskadebeteende och masochism är inte detsamma).

  Alltså, du får tycka precis vad du vill om det mannen och flickan gjorde. MEN han bröt inte mot en lag. Bryter man inte mot en lag så ska man inte kunna dömas för något. Det vore en ren skymf mot allt vad rättssäkerhet heter.

  SvaraRadera
 17. Du menar att genom att använda ordet "sextortyr" så blir din argumentation korrekt?

  http://data.fuskbugg.se/skogsturken/B_326-10.pdf
  Där kan du läsa domen i dess helhet. Tycker personligen att det låter som att svarande varit oerhört respektfull mot flickan i fråga, som DESSUTOM ljög för honom och sa att hon var arton.

  Flickan har varit med på precis allt. De har diskuterat vad de skulle göra länge innan de båda faktiskt gjorde det. Mannen har inte vetat om hennes sjävlskadebeteende annat än som något som gick över för 4 år sedan. Sexet var dessutom INTE ALLS grovt för att vara bdsm, och flickan kunde avbryta det och gå därifrån när som helst under tiden.

  Så, läs igenom domen, sen kan du ju berätta vad exakt det är som du tycker är så fel. Och snälla, inget om att du inte förstår hur någon kan gilla sådant sex. Du behöver inte gå igång på det, men det känns självklart att du accepterar andras rätt att gilla det.

  SvaraRadera
 18. Jag undrar: Alla ni som förespråkar att våld av detta slag skall vara tillåtet i den sexuella frihetens namn - var går gränsen? Kan man när man fått samtycke till att våld används i samband med sex till och med enligt ert sätt att se straff-fritt misshandla en annan människa på ett sätt som är livshotande? Och om man då "råkar" döda personen i fråga skall det också vara straff-fritt?

  En sexbrottsåklagare

  SvaraRadera
 19. "Ni är de grymmaste av de grymma. Det här är sjukt. Tänk om det var era döttrar!"

  Om det var min dotter så skulle jag respektera hennes fria vilja och se henne som en rationellt tänkande individ, inte som ett husdjur som måste skyddas från sina egna lustar.

  SvaraRadera
 20. John: Så om din dotter kom hem blåslagen och blödande så skulle du inte bry dig? Har du överhuvudtaget någon dotter?

  SvaraRadera
 21. HALLÅ!! Ann Helena!! var du inte (grymmaste av de grymma!) när du skrev detta idag ( http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/09/ratt-at-dom.html

  Jag tycker personligen inte BDSM är så konstigt allvarligt #L#

  SvaraRadera
 22. Mister-Saab: Du fick svar på det på det andra inlägget. Kolla får du se. Men det här handlar om en 16-åring. Och åklagaren kommer att överklaga domen. Jag tycker det är okej att lattja med sex ungefär som dom gör på 2 1/2 män. Där förekommer antydningar om diverse och man skämtar med allt, dvs den mansbild, som män har för det mesta. Plus lite till. De driver med kvinnor också, som de som är bimbos och männens galna mamma, plus grannen som är en kvinnlig stalker. Men det här är inte klokt. Man föds inte till att bli slagen gul och blå, förnedrad och pissad på. Vad är det för dumheter.

  SvaraRadera
 23. Staten ska inte bry sig om hur ett vuxet par har sex med varandra, oavsett vad. Om båda är överens om det är både överens om det och så enkelt är det. Om du tycker det är sjukt och opassande, fine, låt bli. Jag ser ingenting sexuellt upphetsande i BDSM, och håller mig borta från att prova det, men om någon annan gör det, låt dem. Det är deras ensak.

  Dessutom, det här handlar inte om att bli slagen tills man blöder och är allvarligt skadad. Hon hade blåmärken, ja, men det har jag fått av att spela volleyboll, precis lika frivilligt. Det betyder inte att man ska förbjuda volleyboll.

  Det handlar dessutom _inte_ om att flickan ångrade sig när hon var inne i det och insåg vad det gick ut på - hon hade gjort liknande saker förut, och hon visste mycket väl vad som hände. Dessutom hade de som de flesta seriösa BDSM:are ett kodord. Detta kodord är till för att sägas om en part tycker att det går för långt och vill avbryta det hela. Aldrig sade flickan detta kodord under akten.

  Jag hänger inte riktigt med på var det fruktansvärda ligger. Att hon utsattes för vad du anser vara fruktansvärda händelser, även om hon ville det? Fine. Jag tycker att den som tittar på Sex and the City utsätts för en fruktansvärd händelse, men det är deras ensak. Jag bara låter bli att kolla själv.

  SvaraRadera
 24. Ann Helena, du är ju journalist - ett proffs, med andra ord. Därför tycker jag att du ska agera som det proffs du är och läsa domen innan du uttalar dig i detta ärende. Det kan bli ganska fel om man rusar iväg och skriver saker baserat på enbart känslor och lösryckta detaljer.

  Sätter man sig in i målet så ser man att åklagaren väckte åtal på rent genuspolitiska och moraliska grunder, över huvudet på flickan. Juridiskt sett hade Rogland absolut inget att komma med och mycket riktigt sågade tingsrätten henne vid fotknölarna. Jag har mycket svårt att se hur hon ska undvika att bli totalt förnedrad i hovrätten också.

  SvaraRadera
 25. Jeeezes vilka urbota korkade kommmentarer som det kommit på detta fall.

  Tänk om det vore din dotter?

  - Tänk själv om det vore din son!

  Här har vi ett samtycke enligt konstens alla regler (upprättat just för att vissa människor har lite svårt att skilja på verklighet och fantasier) och lik förbannat är den nya spanska inkvisitionen ute och skall brännmärka häxor.

  Och "våldet" ifråga var inte värre än vad man utsätts för under en normal karatematch. Några blåmärken och ömhet det var allt.

  Jag antar ni förfäras lika mycket över att man kan avtala om att göra detta? Eller var det kanske inte våldet utan sexet som fick er så upprörda?

  http://www.youtube.com/watch?v=m_xdYkVq96E

  SvaraRadera
 26. Ja så har det ju kommit fram att flickan när hon förstod att omgivningen hade negativa synpunkter på hennes sexuella läggning drog till med falskavåldtäktsanklagelsen vilket resulterade i att en helt oskyldig man blev häktad
  Susanna SVensson

  SvaraRadera
 27. Susanna Svensson med flera: Jag tycker det är bra att domen ska överklagas. Jag tycker ingen i den åldern ska bli slagen. Inte av något som helst skäl. Inte av föräldrar eller någon annan.

  SvaraRadera
 28. Ålder var aldrig en faktor i det här målet och kommer inte att bli det i högre instans heller. Åldersgränser bestäms inte av domstolar utan av Riksdagen.

  Det enda som juridisk sett finns att ta ställning till är huruvida smisket var att betrakta som allför grovt för att kunna samtyckas. Tingsrätten sa nej.

  Ett prejudikat i högre instans kommer inte att ändra några åldersgränser, utan innebär att all samtyckt BDSM av den här relativt milda graden blir straffbar, oavsett om utövarna är självskärande emo-teens, vanliga smygsvensson eller gråskäggiga läderbögar. Och i konsekvensen namn kan man då fråga sig om inte samtycke till piercing, tatuering och kampsport också ska förbjudas. Långtgående och absurda konsekvenser. Inte hjälper ett överklagande den aktuella tjejen heller, eftersom hon inget hellre ville än att ha sitt sexliv ifred från snokande moraltanter.

  SvaraRadera
 29. Olle: Tillhör du gruppen av BDSM:are själv?

  SvaraRadera
 30. Olle: Och ifall du gör det uppfostrar du dina barn med smisk och bestraffningar så att de ska lära sig att kärlek och våld hör ihop?

  SvaraRadera
 31. De senaste frågorna är ju lite "Goddag yxskaft". Mitt privatliv avslöjar jag inte för moraltanter på Internet och för övrigt är det lite utanför ämnet.

  Men principiellt kan jag säga att man i min mening inte behöver ha egna erfarenheter av ämnet för att få delta i samhällsdebatten. Då skulle ju inte särskilt många kunna debattera drogpolitik, invandring, kriminalitet etc. Däremot underlättar det med en god allmänbildning, sunt förnuft, saklig argumentation och att man sätter sig in i ämnet som avhandlas (t.ex. läser domen i fråga eller åtminstone sammanfattningar av den).

  Vad gäller barnaga så har det väldigt lite med BDSM att göra. BDSM kräver samtycke medan barnaga sker med tvång. Och om en person som blir kåt av BDSM även skulle aga sina barn blir det väl i det närmaste att betrakta som incest?

  Ja, din sista fråga är ju verkligen bizarr om man tänker efter. Skulle du ställa motsvarande fråga till en bög: "Uppfostrar du dina söner med avsugning och analsex så att de ska lära sig att kärlek mellan män är fint" ?

  SvaraRadera
 32. Olle: Jag tycker absolut att det var relevanta frågor. För du verkar så ihärdigt tycka att det är rätt med BDSM. För övrigt är det förbjudet att aga barn i Sverige.

  SvaraRadera
 33. Självklart ska det vara fortsatt tillåtet att göra vad man vill i sängkammaren så länge det sker frivilligt mellan lagligen behöriga personer, såsom domstolen konstaterat skett i detta fallet.

  Men detta har ju inget med barnaga att göra.

  SvaraRadera
 34. Olle: Så bra att du kan skilja på vad du eventuellt gör mot din fru och vad du gör mot dina barn.

  SvaraRadera