fredag 11 januari 2013

Tuula Lavikkala förskingrare

Så bra att Aftonbladet nu går ut med bild på henne, den 52-åriga förskingraren som har snott Gävles skattepengar. Ännu vet ingen riktigt hur mycket men omkring 22 miljoner kan det vara, säger polisen.

Missing People har varit ute och letat efter henne eftersom dörren till hennes lägenhet i Gävle var olåst och nycklar, plånbok och mobil låg på köksbordet. Även passet fanns där i lägenheten. Men det var kanske också iscensatt?

Kvinnor kan. Och hade inte en banktjänsteman upptäckt att överföringen på 100 000 kronor inte stämde, för namnet gick inte ihop med kontonumret, så hade hon väl kunnat fortsätta ett tag till.

Hon är uppenbarligen en kvinna som går sin egen väg. Noga med saker och ting och hon ville bli rik. Denna kvinna kan ha färgat håret, gått igenom en plastikoperation och befinna sig på andra sidan jorden. Hon behöver nog efterlysas internationellt. Omgående. Hon har varit försvunnen sedan november.
27.1.2013
Och här har ni den långa utredningen om Tuula Lavikkala. Släkten tror att hon är död. De kan inte tänka sig att hon har flytt utomlands, men å andra sidan kunde ingen tänka sig att hon hade förskingrat heller. En verklig dubbelnatur, så ordentlig att ingen misstänkte henne. Hon är nu häktad i sin frånvaro.
21.3.2013
Det verkar nu som om hon spelat bort alla miljonerna. Polisen kan inte hitta något spår efter pengarna och hon har inte använt sina bankkonton sedan hon försvann. Bara hennes cykel saknas och hon själv. Allt annat fanns kvar i lägenheten. Släkten tror fortfarande att hon är död. Dock utgår polisen från att hon är i livet så länge hon inte hittas.
28.6.2013
En kropp har hittats kanske är det Tuula. Kroppen hittades i skogen söder om Gävle vid Älgsjön.
2.7.2013
Jodå det var Tuula. Hon är hittad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar