lördag 19 januari 2013

Terror råder

Människor är besatta av -ismer som är politiska eller religiösa eller både och i värsta fall. De tror att de ska erövra världen med vapen i hand. Ta gisslan och göra världen bättre med våld. Det går aldrig. 

I Västerås dödar en man en kvinna med kniv, skär henne i halsen så att hon dör på sjukhus till slut. Hedersmord. Hon hade sagt till men inte blivit tagen på allvar. Polisen hittade inte mannen och antog att han befann sig utomlands.

När ett par terrorister utlämnas från Afrika och Somalia till USA går pressen ut med att de är svenskar och inte riktiga terrorister utan bara lite lamt anslutna till Al Shabab. Nej säger FBI de är terrorister.

I Algeriet tas norrmän som gisslan vid en gasanläggning. Inga säkra uppgifter finns om dem. Två av åtta är dock i säkerhet meddelas på lördagen. Islamistgrupperna i Mali har sitt ursprung i Algeriet och att Frankrike ingrep i Mali gör att terroristerna ska hämnas.

Terrorn och hatet behärskar dessa män. De kan inte se vad de gör för de är naturligtvis övertygade om att de gör rätt. Att de är de goda och inte de onda. Att Allah har rätt och att de ska ändra världen enligt hans vilja.

Allahu akbar! Det betyder att Gud är större och människan måste underkasta sig. En total feltolkning. Här på jorden är det vi som bestämmer. Gud finns inte här, ingen gudomlighet alls, annat än genom oss. Ingen behöver underkasta sig någon utomjordisk vilja. 

Den som lyssnar på sånt dravel är inte utvecklad som människa. Denne har ännu inte kunnat begripa vad en människa är utan tror på utomjordingar. Meningen med livet är att bli mer medveten, att begripa vad riktig godhet är. Att inte döda och inte ta till våld. Så enkla saker och så svårt att praktisera för en del av mänskligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar