onsdag 30 januari 2013

Återbesök i moskéerna

Uppdrag Granskning i kväll besöker återigen moskéer och tar reda på vad som har hänt sedan programmet granskade imamer i deras religiösa roll förra året.

En muslim får inte ha hund som sällskapsdjur
straffet för detta är att man förlorar en eller två 
qiraats (andel)
 från sina hasanaat (goda gärningar) varje dag. 
- En man som inte får sitt sexbehov tillfredställt kan bete sig som "en vild människa", menar ordföranden för Göteborgs moské Ahmed Al-Mofty. Han är gift med Zahra Fakhri Omar.

Intressant att han säger så. På nätet finner man att han är civilingenjör utbildad på Chalmers i Göteborg. Han är konsult och han håller ständigt föredrag i moskén i Göteborg.

Islam skickar dubbla budskap, för inom religionen är en sak rätt, medan man säger att i ett land som Sverige måste svenska lagar följas.

Hur ska då den enskilda människan tolka detta? Blir det inte så att man måste dölja vad man är som muslim? Hålla sina äktenskap hemliga och sina åsikter om hur det ska gå till i hemmet? Det ena privatsak. Det andra en fasad mot det svenska samhället.

Uppdrag Granskning i kväll klockan 20 i ettan i SVT.

PS. Det är väl sådana här händelser som orsakas då av att män blir "vilda människor"? Är män verkligen alltid styrda av sin sexualitet? Eller blir de det om de itutas att de är det? Har ord den makten? DS.
31.1.2013
Och ska Göteborgs moské verkligen polisanmäla programmet? Spänningen är olidlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar