söndag 28 oktober 2012

Vi har ju rumpan i vädret..

Här är dagens citat:
- Vi kan vara i samma rum, men kvinnorna ska hålla till bakom männen. Gud vill skydda oss. Vi har ju rumpan i vädret när vi knäböjer.

 Vad skulle hända om de var i samma rum bredvid eller framför männen? Kunde inte Gud skydda dem då också? Eller skulle de plötsligt bli våldtagna? För män är ju djur. Så var det väl ROKS ordförande uttryckte sig? Och det blev debatterat och fördömt.

Religioner och -ismer har det gemensamt att människor tror på dogmer. Något som någon har sagt och som förvandlas till ett uttryck hugget i sten. Det är ett självförtryck när människor tror på osynliga varelser eller döda människor och underkastar sig dem.

I vårt land har vi länge gjort oss fria från kyrkans förtryck. De som emigrerade till Amerika gjorde det för att få vara fria. Långsamt har de som stannade i vårt land kunnat frigöra sig från kyrkan. Den är inte längre statlig.

Muslimer tror på att män är som barn. De kan inte ta ansvar för sina handlingar. De överfaller kvinnor om inte kvinnorna är dolda bakom heltäckande kläder. Kvinnorna är svaga små offer som måste skyddas för män hela livet. Av andra män.

I Irak dödades 15 personer på denna heliga dag när kvinnorna skulle be. Det är nog farligare med muslimska män än med andra. Särskilt när de olika fraktionerna inom islam ska övertrumfa varandra. I Syrien försökte de få till eld-upphör under den heliga dagen, men det lyckades inte.

Denna heliga dag firades som ett minne av Abrahams villighet att offra sin son när Gud sade detta till honom. Att leva efter gamla testamentet är katastrofalt.
29.10.2012
Här är en ny intervju med Lars Vilks som är intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar