torsdag 18 oktober 2012

Al Qaida försökte spränga centralbanken

Den 21-årige Qazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis greps i New York när han försökte spränga centralbankens kontorshus Federal Reserve. Han kom från Bangladesh i januari i år och lyckades med att rekrytera ett par män från FBI som hjälpte honom för att sätta dit honom.

Det är väl lite naivt att tro att världens ekonomi skulle braka för att man spränger något hus. Ekonomi är något annat än en byggnad även om själva ordet betyder att ta hand om sitt hus. Men eftersom huset ligger i New Yorks finansdistrikt och inte så långt från tidigare World Trade Center så har det ett symboliskt värde.

Nafis blev lurad av agenterna som sade till honom att de skulle hjälpa honom att genom detta dåd medverka till att han förde sin organisation ett steg närmare att styra över hela världen. Han hade berättat för dem att han hade kontakter med Al Qaida och de utgav sig för att vara med i samma organisation.

Han greps efter att han hade gått till ett närliggande hotell och spelat in en video som skulle släppas efter bombdådet. Han försökte sedan detonera bomben som fanns i en bil parkerad utanför centralbanken. FBI hade försett honom med en falsk bomb. Så ung och så fördärvad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar