lördag 20 oktober 2012

Kommunisternas kupp

UPPDATERAT
Fartyget Estelle är bordat av israelisk militär. Ja likadant hade ett fartyg behandlats i svenska vatten om det ville bryta en blockad. Det är vänsterpartiet och deras sympatisörer som vill hjälpa Gazaremsan. De sitter nu i häkte

Palestinerna har länge varit ett folk som Sverige har stött. Jan Guillou åkte dit och deltog i gerillans krig mot israelerna. Detta infekterade ställe på jorden blev sådant efter att FN hade beslutat att här skulle judarna få bo efter andra världskriget. Judarna var ju hemlösa. Men det bodde redan människor i detta land.

Själv kan jag inte skilja på judar och palestinier. Jag tycker att de ser ut som om de var släkt, som om det är samma folk. Jag begriper mig inte på aggressivitet om landområden. Men i Mellanöstern verkar det pågå ett permanent krig mellan olika folkgrupper.

Se på Syrien och tidigare var det Libanon. Turkiet dras in i detta också. Och så har vi haft Irak och Iran. Dessa urgamla civilisationer som alla verkar ha återgått till barbari. Det är så sorgligt att se.

Men vad gör svenskar där nere? Dror Feiler som deltar har jag intervjuat för länge sedan i musiksammanhang. Men varför ska han åka båt dit?

Han är en av initiativtagarna till Ship to Gaza för att han anser att Israel gjorde fel i sexdagarskriget som inträffade på 60-talet. Då var det länderna Jordanien, Syrien och Egypten som stred mot Israel. Irak, Saudiarabien, Kuwait och Algeriet bidrog med trupper på den arabiska sidan. Inte så särskilt rättvist.  Men Israel kunde försvara sig.

Dror Feiler blev misshandlad i somras när skeppet låg i hamn i Göteborg. Och nu meddelade han att de var under attack. V-ledaren Jonas Sjöstedt var med den här gången en bit på väg ombord, men lämnade i september.

Ship to Gaza hade kunnat gå in i israelisk hamn och visa upp lasten som sägs bestå av rullstolar, fotbollar och cement bland annat, men då hade ju syftet med resan gått förlorat. Detta som har varit meningen sedan flera år tillbaka: att visa att Israel är en förfärlig stat, som ständigt attackerar sina grannar.

Vore det inte bättre att skänka parterna lite land i Sverige och låta dem grunda sina stater här? Det skulle väl vara en svensk lösning? Den mark de nu har där nere är inte stor. Gazaremsan består av 360 kvadratkilometer. Israel av nästan 21 000 kvadratkilometer. Sverige har ett landområde som omfattar 528 000 kvadratkilometer.

Befolkningen i Israel och Palestina tillsammans uppgår till omkring 9 miljoner. De får plats i Sverige. Israel kan få Norrland och palestinierna är välkomna till Skåne, där deras arabvänner redan bor. Skåne består av nästan 11 000 kvadratkilometer. Norrland av drygt 261 000 kvadratkilometer.

Jag föreslår att Jonas Sjöstedt motionerar om detta i riksdagen. Länderna kan heta Norrland och Skåne för att komma ifrån det gamla grollet. Det är redan etablerade namn. Jonas Sjöstedt fördömer nu bordningen av Estelle. Han menar att ett helt folk straffas. Men kan han inte göra något för att lätta bördan för alla istället?
24.10.2012
Alla svenskar är släppta inklusive Dror Feiler som först sågs som landsman till israelerna. Och en läkare är beredd att åka igen på detta pojkboksäventyr.


14 kommentarer:

 1. Vänsterpartiet och Ship to Gaza vill inte hjälpa palestinerna de vill provocera Israel.

  SvaraRadera
 2. http://www.timesofisrael.com/boshra-khalaila-telling-israel-like-it-is-in-arabic/

  Ovan är en artikel från Times in Israel om en arabisk kvinna i Israel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Frihet för kvinnor i Israel men inte annars.

   Radera
 3. Skojar du ?? Mer muslimer i Sverige ?? Nej tack !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är klart att jag skojar. Men de vore väl en bra motion. Skulle ligga i linje med vad vänstern brukar hålla på med. Som du vet gillar jag varken kommunister eller fascister. Inte många som gör det.

   Radera
 4. En amerikansk parlamentsledamot skrev en uppmaning till alla parlamentariker, senatörer och främsta figurer i United Nations gällande den militära maffians cyniska hotelser mot mänskligheten. Jag imiterar den goda människan budkavle-innehållet och uppmanar alla EU-medlemsländernas samtliga partier både makthavande och oppositionella/både i centrala områdena i Belgien t.o.m.minsta kommuner i minsta delen av kontinenten:
  Kära ansvariga!
  Det är en form av EU ALERT Nu är det dags att ni gör ert uppdrag och vidtar något effektiva nivån av nödvändiga åtgärder. Det som ni borde göra men vi som folk uppmanar er att vakna upp röra era rumpor litegrann! Det är brådskande uppmaning till alla ärade parlamentsledamöter i Europeiska unionen... Nu är det daggs att stoppa den oförskämda judiska militära maffian!Befria alla kidnappade oskyldiga människor i det ockuperade Palestina!Israel anföll Estelle på internationellt vatten och EU borde inte blunda för detta allvarligaste brottet! Ni som sitter där och får månadslön förtjänar inte en enda krona om ni acceptera sådana piratliknande attacker som världen ständigt bevittnar!Passagerarna på fartyget, Estelle, ingår fem medlemmar i europeiska parlament och en före detta kanadensisk lagstiftare.Den självutnämnda låtsastaten s.k. israel-regimen förnekar cirka 1,7 miljoner människor i Gaza deras grundläggande rättigheter, inklusive fri rörlighet och rätten till ett anständigt boende, arbete, hälsa och utbildning. Förenta Nationer kliar sina rumpor istället för göra sitt, då blev folk tvungen att knacka på dörren av EU-ansvariga. Yep, ni samtliga är nu ansvariga.Den hjältarnas båten Estelle var den senaste av mer än ett dussin fartyg som hade försökt att bryta blockaden sedan 2010.Det hände flera gånger, men Israel ändrar inte detta sanna Holocaust och fortsätter att dricka blodet av oskyldiga människors hela världen till exempel nu igen om igen attackerade judiska pirater i Gaza-bundna humanitära Freedom Flotilla på internationellt vatten. Tidagare massakrerade den maffian många civila människor på ombord av den humanitära-fartyg-konvojen. Vad gjorde United Nations och andra ansvariga i EU?! Ingenting?! Skäms att ni missbrukar människo-identiteter! Kasta bort id kortet eftersom den avvikande attityden inte tjusiga för en människa även för min lilla hund som mer förnufatigare ijämfrelse med FN-anställda! Fattar ni var ni befinner er nu i den graden av människovärdet?! Under tassarna av min lilla hund; nejdå, ännu lägre!
  Om detta fortsätter och ni som sanna medskyldiga i EU går såhär blinda mot detta judisk vansinnet, blir det inte konstigt att EU splittras... Liksom toapapper ska ni alla kastas i den mest lämpliga delen av våra toaletter, innebär att även EU missar sin trovärdighet.
  Titta, människor kidnappade därnere och ni fortsätter ignorerra fallet... Vem skulle tro på er och varför?! Sanningen är detta barbariet som driver något omfattande Holocaust mot hela mänskligheten. Det är riktigt Förintelsen mot hela mänskligheten, inte minst mot detta ockuperade MidEast! Judiska militära maffian fortsätter med sodomity och alla typer barbari tills världen blir av med detta viruset!
  Ansvaret ligger nu hos er både anställda i FN och EU.OBS; den här månaden får ni inget månadslön inan ni utfärdar en referandum om att ni förtjänar en enda krona; få se vad svarar detta lättlurade och förintade folket! Begärs referendum! Jag personligen skìter in i samtliga EU avdelningar speciellt då Dror FEILER sitter kidnappade och ni inte befriar honom! Skicka några krigsfartyg av NATO direkt till TelAviv; varför inte! Stackare barnen av Libya masslaktades av NATO men varför då samma NATO chefer kliar nu sina röv utan att göra något vettigt mot judiska kannibalismen?! Tänk och agera!
  Lotta BERGMAN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lotta Bergman du är väl inte på riktigt? Tycker du på allvar att vi ska starta krig mot Israel? Tillhör inte sådant en förgången tid? EU fick ju alldeles nyss Nobels fredspris (har inte mottagit det ännu) och ska väl inte krigshetsa.

   Men hör av dig till Jonas Sjöstedt och vädja om att de får komma hit alla palestinierna. I Skåne bor ju redan deras släktingar och de får mer utrymme där än på Gazaremsan.

   Radera
  2. Kära du som inte vågar framträda. Jag röker inte något alls. Har inte rökt sedan jag var i 25-årsåldern och då var det Prince. Men jag märkte att jag inte mådde så bra av det och min mamma dog i astma. Hon rökte.

   Sådana här kommentarer som enbart är tänkta att förolämpa brukar jag inte publicera. Nu gjorde jag ett undantag för dig. Annars brukar det gängse vara att man påstår att den som skriver eller säger något man inte gillar är berusad av drycker. Men du kan ju köra med det nästa gång. Det brukar jag får som kommentar också. Lika dumt det.

   Radera
 5. Europe, and Israel's day after. En artikel om EU och Israel. EU kan inte bara begära eftergifter utan
  på allvar behandla frågan om Israels säkerhet efter.


  http://blogs.timesofisrael.com/europe-and-israels-day-after/

  SvaraRadera
 6. Din förståelse för Israel-Palestina konflikten är pinsamt dålig, samt varför Ship To Gaza utför sina aktioner. Men jag antar att det är vanligt i dagens samhälle när vem som helst kan tycka till på sin blogg utan att ha någon förkunskap. Om de åkte in till en israelisk hamn och redovisade sina varor skulle det innebära att de anser att blockaden är legitim, vilket den inte är enligt några lagar.

  Sen angående sexdagars kriget. Israel gjorde så mycket mer än att bara "försvara" sig, de slog tillbaka och erövrade land som inte tillhörde de från början. Men grunden till konflikten ligger inte i 6-dagarskriget, den sträcker sig bakåt flera tusen år och involverar många fler parter än bara Israel och resten av arabvärlden. Det är nästintill omöjligt att säga vem som gjort "mest" fel eller betett sig minst "rättvist". Jag rekommenderar att du läser boken Jerusalem av Simon Sebag De Montefiore (som är israel) innan du försöker dig på att kommentera konflikten igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det mig du vänder dig till? Jag vet massor om denna konflikt. Tycker du att jag ska skriva en bok här direkt på bloggen? Visst ska vi svenskar alltid lägga oss i andras konflikter. Absolut. Vi ska vara hela världens frälsare. Starta krig mot andra länder. Det har vi inte gjort på snart 200 år. Är dags igen! Sic!

   Radera
 7. Hundratals arabiska kvinnor deltog i insamling för bröstkcancerforskning i Jerusalem


  http://blogs.timesofisrael.com/arab-women-race-through-jerusalem-with-weapons/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alla vill väl vara friska och krya och ha god vård. Spelar ingen roll vilken religion eller folkgrupp man tillhör. Min svägerska dog i bröstcancer.

   Radera