tisdag 30 oktober 2012

Naturen regerar

Så är det och det har bevisats ännu en gång i USA. Människan kan bygga på stränder för att få havsutsikt men det straffar sig till sist.

Det här är den värsta storm som har drabbat staterna på lång tid. Men naturkatastroferna i USA är legio. De kommer det vet man och när människor ändå slår sig ned nära stränder så får de skylla sig själva tycker jag.

Låglänta stränder kommer alltid att översvämmas och att tunnelbanan i New York översvämmas är inte märkligt. Hela Atlanten ligger på och naturligtvis så dränks allt som ligger under havsnivå.

Som mänsklighet behöver vi lite påminnelser ibland om att vi inte är allsmäktiga och kan bestämma över allt. Det är en kalkylerad risk att vilja se ut över vatten och inte vara högre upp än kanske någon meter över ett svallande hav.

Nu får USA en paus. Men på söndag ska Maraton gå i New York. Jag tycker absolut att de ska genomföra den tävlingen. Det är i amerikansk anda att göra det.

Jag har följt amerikanska kanaler på TV under dagen och de är samlade och ska jobba på så att alla kan få tillbaka strömmen. De kommer tillbaka. Var så säkra. Några har dött, men mycket få i jämförelse med hur många miljoner de är i USA.
31.10.2012
Här bekräftas att Maraton ska gå som planerat på söndag i New York! Bra! Vissa ändringar kan få göras. Alla kanske inte hinner komma dit och tunnelbanan fungerar möjligen inte. Men det ordnar sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar