söndag 1 september 2013

Vilken hund!

Hur många liv har vår jackrussellterrier Lukas? I går kväll försvann han och jag som trodde han var för trött för att lämna tomten, men icke. Jag såg framför mig att vi aldrig mer skulle få se honom. Det var hårt. Här citerar jag mig själv från facebook:

"Jag gläds åt att hunden är hemma. Släppte ut jycken på tomten i går kväll vid 22-tiden. Och när jag tittade ut fem minuter senare så var han borta. Grinden var stängd, men han kan krypa under den fast han är femton år och fyra månader. Jag gick förstås och letade efter honom. Hur kunde han bara försvinna? Hittade ingenting och det är inte någon idé att ropa för han hör inget. Sedan tog sambon vid och tog med sig mat, plus koppel plus ficklampa. Han gick efter vår lilla väg, Torsbyvägen upp mot stora Värmdövägen, ända fram till pizzerian i Torsby och sedan vände han. Då möter han Lukas på stora vägen! Helt otroligt! Jag trodde inte mina ögon när de kom hem båda. Lukas ser knappt något heller, men luktsinnet har han kvar. Han följde väl lukten av något djur och kanske sedan av husses mat. Han sov gott sedan! Vi med." 

Han försvann i vintras också på Lucia! Det var jobbigt för då var det massor med snö och minusgrader. Här kan ni läsa om hur det gick. 

2 kommentarer:

 1. Eftersom jag har en gammal bordercolliedam som går på sitt 15:e år och, i likhet med Lukas, både hör och ser dåligt, så pustar jag solidariskt ut tillsammans med dig.

  Jag vet inte hur många gånger vår gamling har blivit "borttappad" under skogspromenaderna i år, men som tur är så har vi en hund till som kan leta upp henne .. om hon har lust.

  När hon inte har det får jag samma hemska känsla i maggropen som du förmodligen hade. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att dom blir så gamla dom där jyckarna! Trodde jag aldrig. Min veterinär påstår att dom kan bli 18 år. Vi får väl se.

   Radera