lördag 21 september 2013

När tystnaden tar över

Många människor vet vilka som misshandlade den svarte mannen och hans lille son häromveckan. De som nu har fått skyddat boende. Det är vad samhället kan göra mot detta hatbrott. Flera hundra hade samlats för att titta på vad som hände där på bron, men inga vittnen finns. Filmer finns men ingen har sett något.

En anonym säger så här:

-Men folk vill inte bli inblandade. Folk är rädda att de ska hamna i skit med den här familjen. Därför är folk rädda. De har kopplingar till droghandel på Kroksbäck. De har vapen.
Familjen som pekas ut bor i området. Vittnets version stöds också av fler uppgiftslämnare.
– Polisen vill ha vittnesmål i tingsrätten, men folk är inte beredda att göra det. När allt är över får vi vittnen ta skiten. De skyddar aldrig vittnen. Jag känner folk som har fått betala ett högt pris för att de har vittnat.
Vi har fått ett tyst samhälle. De som har vapen och sysslar med droger kan göra som de vill. Flina polisen rakt upp i ansiktet. Samhället kan inte göra något. Ingen kan tvinga en människa att vittna. Våldet har övertaget. Människors rädsla gör samhället rättsosäkert.

Men om alla som såg detta ställde sig upp och sade: nu ska vi vittna. Vi vill inte bo i ett samhälle där gangstrarna har tagit över. Borde inte alla demonstrationer handla om detta istället för att beklaga hur rasistiska de vanliga medborgarna är. Kroksbäck i Malmö kan bli först med att säga detta.

Där bor kring 5 000 människor. Ett tiotal män borde inte kunna rå på dem. Så fega kan inte invånare i Sverige vara. Istället för att samhället behöver flytta den familj, som stod i vägen för gangstrarna kanske det vore bättre att sy in de som inte följer lagen. Trodde aldrig jag skulle behöva tänka så ens i Sverige.

Här skrev jag om detta tidigare.

Fakta om Kroksbäck: Kroksbäck är beläget mellan Bellevuevägen och Kroksbäcksparken, söder om Ärtholmsvägen. Området ligger på cykelavstånd från centrum. I närheten finns ett stort grönområde och idrottsmöjligheter. På gångavstånd finns Bellevuegårdens centrum med bibliotek, konditori och affärer. Områdets fastigheter ägs av HSB och MKB.
Kroksbäck byggdes i mitten av 1960-talet och har renoverats sedan dess. Flera av husen har utrustats med stora inglasade balkonger och lösningar som burspråk i köken. Många av stadsdelens lägenheter är stora. För studenter och unga människor ligger Malmö Högskola och centrum på cykelavstånd. För pendlare ligger Hyllie station nära Kroksbäck.
Det finns ingen biltrafik mellan fastigheterna, utan den är koncentrerad till stråken som omgärdar Kroksbäck. Inom stadsdelen finns Kroksbäcksparken och de gröna kullarna. På andra sidan Ärtholmsvägen ligger stadionområdet med ishall och fotbollsplaner. Kroksbäck är känt för sina mångfaldsprojekt. Här pågår flera kulturöverskridande aktiviteter som har som syfte att öka integrationen. Källa Wikipedia.1 kommentar:

 1. Ditt klipp"Fakta om Koksbäck" får mig att minnas en artikel ur SVD KULTUR
  http://www.svd.se/kultur/understrecket/utsatt-forort-har-rotterna-i-folkhemmet_8242808.svd
  En högst läsvard analys av miljonprogrammet, bra att foga till alla olika förklaringaringsmodeller till skottlossning, bilbränningar och rädslor.
  Artikeln tar upp den medvetet inbyggda segreationen där Socialdemokratin tillsammans med arkitekterna medvetet byggde in åtskillnad i miljonprogrammet.
  Arbetare och tjänsemän skulle leva åtskilda.
  Det spelar sedan ingen roll hur myckeg glas man sätter på fasaderna, det är fortfarande den ursprungliga tanken segreation som gäller, trots de himla många fina hyllningsprogram TV producerat.
  Det åtrstår att se om det vilar mer av miljonprogram runt hörnet.

  SvaraRadera