fredag 13 september 2013

Kom till Syrien och kriga!

Det uppmanar en video (eller uppmanade facebook-kontot är borttaget) som ni kan hitta här. Det är journalisten Per Gudmundson som har lagt ut den på sin hemsida. Där finns den kvar. Det är två svenskar som uppmanar sina muslimska bröder att strida mot Assad i Syrien. Detta säger de båda maskerade till tittarna:

"Ni kommer inte att uppnå sann tro förrän ni älskar era bröder mer än vad ni älskar er själva, så vi vill det bästa för er. Detta är obligatoriskt! Att komma och kämpa fisabilillah (för Allahs skull), att hjälpa sina bröder och systrar. Våra systrar som är våldtagna, våra bröder och systrar som lever i fattigdom, och de som blir bombade varje dag av Bashar al-Assad." 

Denna krångliga situation i Syrien, där en gammal anti-demokratisk diktatorisk regim står mot en ny anti-demokratisk diktatorisk regim. Vad ska syrierna välja: pest eller kolera. Det är därför det är så svårt för resten av världens länder att bestämma vad som ska hända i Syrien. Anfalla eller inte anfalla? Det är frågan. Ska USA kämpa på islamistisk sida? Ska de bomba bort en diktator och låta islamister ta över? USA som hitintills efter 11 september 2001 har varit emot islamistiska terrorister av denna sort? De som själva vill ta över land efter land. Ska då president Obama stötta dessa? Vilket dilemma.

Och så har vi då Rysslands president Putin, som gärna stöttar Assad för det är att gå emot USA. Det är roligt att reta stormakten nu när han själv inte befinner sig som allsmäktig i Sovjet. Och var någonstans står då Sverige i denna soppa? Ingenstans alls blir svaret. Vi i Sverige tar emot alla som vill komma hit. Enligt senaste siffror - skvaller från Migrationsverket - så kom det kring tvåtusen nya rekryter till krig i förra veckan. Flyende från Syrien och andra länder.

Nu tror medborgarna i Syrien att allt de behöver göra är att ta sig till en svensk ambassad så får de hjälp att komma till Sverige och bli svenskar för evig tid. De har inte begripit att det är så klurigt att de själva måste först illegalt ta sig in i Sverige och där söka asyl. Något som kostar skjortan. Bara rika göre sig besvär.

Under tiden fortsätter utrikesministrarna för USA och Ryssland att prata om kemiska vapen, en liten delfråga i sammanhanget. Det är dessa makter som leker för sig själva vid förhandlingsbordet i Genève medan människor dör och flyr. Ryssland som har stoppat alla meningsfyllda beslut om Syrien i FN genom veto under de senaste två åren.

Hur det än går i det kommande valåret så lär nästa regering här i Sverige få ta itu med den invandring vi har i landet, där själva synen på oss själva från andra världskriget lever kvar: vi är nazister om vi inte tar emot alla människor från hela världen i Sverige. Vi måste göra bot för vad som hände innan vi själva var födda.


1 kommentar:

  1. Skönt att det är nån som förstår vad Migerationsverket håller på med, och värre blir det när MP får vara med och bestämma

    SvaraRadera