lördag 7 september 2013

En högervind blåser i världen

I Australien vann högerkoalitionen valet. I Norge väntas också en högerkoalition vinna över socialdemokraterna på måndag. Det blir så när människor ser att det är ekonomi det handlar om, inte om så stora visioner, i politiken. I Australien stoppades alla båtflyktingar i somras av det regerande socialdemokratiska partiet Labor, men det hjälpte inte.

Det handlar som alltid om pengar och om hur de många har det. Så har det alltid varit. Det är också ekonomin som gör att det är krig och oro i Mellanöstern. Syrien och Egypten har helt enkelt levt över sina tillgångar och folket har inte brytt sig om att de har ökat med många miljoner i befolkningen på kort tid. Det kostar pengar.

Dessutom vill inte de rika oljeländerna hjälpa sina grannar. Flyktingarna finns i grannländerna Libanon, Jordanien och Turkiet i flest antal. Sammanlagt omkring 1,7 miljoner i enbart dessa länder. En liten rännil tar sig till Europa, 45 000 hitintills. Och av dem en tredjedel ungefär till Sverige.

Det går att vara rätt säker på att även detta kommer att spela in i valet om ett år i Sverige. Om inte något parti av de sju vågar sätta gränser så kommer det med säkerhet att gynna sverigedemokraterna. Ska det då bli som det nu har blivit i Norge att Fremskrittspartiet, som motsvarar sd, väntas få omkring 16 procent? Det är möjligt.

I lilla Uppvidinge kommun finns många flyktingplatser för lägenheter står tomma. Detta är i mörkaste Småland där 730 platser finns för flyktingar. Nu vill centern riva hus för att slippa ha så många flyktingar i denna glest befolkade kommun. Det verkar vara det enda sättet att undkomma att ta emot så många. Det bor kring åtta invånare per kvadratkilometer där. Och hela kommunens invånarantal är kring 9 000. På ett år hinner cirka 2 000 flyktingar passera i kommunen. Centern står centralt för en mycket generös flyktingpolitik.
Mystik i kvällningen den 7 september

3 kommentarer:

  1. Inte konstigt att det blåser högervindar, vilket glädjer mig. Sverige sjunker mer för var dag.

    SvaraRadera
  2. En skillnad mot Norge och Australien är att här i Sverige står det som en gång var högern för en ännu liberalare invandring än vad vänstern gör. SD är dessutom jämförbara med sossarna medan FrP i Norge är tydligt liberala.

    SvaraRadera
  3. Och i motsats till i Sverige ställer Norges "Moderater" gärna upp och gör sig beroende av Norges "Sverigedemokrater". Rasismen får frodas i vårt västra grannland.

    SvaraRadera