fredag 6 september 2013

Hurra Lundsberg öppnar igen!

UPPDATERAT
Förvaltningsrätten vet inte riktigt om en internatskola lyder under Skolinspektionen för verksamheten äger inte rum mest på skoldagen. Så därför får Lundsberg öppna nu igen tills denna domstol har tagit reda på vad som gäller. Här är Fövaltningsrättens beslut.

Klasshatet skvätte över alla väggar när det blev så att Lundsberg fick stänga. Fast det numera går vanligt folk där. Lundsberg har skickat ut det här pressmeddelandet som berättar att allt startar på måndag den 9 september som vanligt. Här skrev jag om detta tidigare.
18:20
Styrelseproffset Helena L´Estrade tar över i Lundsberg. Hon sitter i en massa skolstyrelser. Utmärkt! Jan Rippe från Galenskaparna som har en son där är glad. Hans son hade överklagat. Här är hela styrelsen.
7.9.2013
Regeringen måste ta ställning till privilegierna på internaten tycker SvD. I klarspråk betyder väl det att statsbidragen borde tas bort. Och i Aftonbladet så menar man att Lundsberg är ansvarigt för vad som händer efter skoltid också. Allt är skolans fel.
11:19
Hur många skolor ska Skolinspektionen stänga pga mobbning? Det är helt klart att en del ungdomar hoppar av gymnasiet för att de blir mobbade och känner utanförskap. Ska då detta att stänga skolor där ungdomar mobbas bli en ny och hårdare trend? En allmän och kollektiv bestraffning av barn och ungdomar när inte skolor sköter sig.
18:27
Alla elever ska vara tillbaka på Lundsberg på måndag. Det räknar den nya skolledningen med ska ske. Helena L´Estrade menar att det blir ett hårt arbete varje dag att förändra inriktningen på skolan.
9.9.2013
Sju elever saknas när skolan öppnar igen, men resten är inräknade. Ha en trevlig skoldag! Här kan ni läsa om mamman Mia som tyckte att den vanliga skolan inte funkade och därför har låtit sina barn gå på Lundsberg. Oliver går där nu.
20.9.2013
Lundsberg får fortsätta att verka. Kammarrätten bryr sig inte om överklagandet som lämnades in. Trodde väl det.

1 kommentar:

  1. Ja, hurra! Men så nås vi av beskedet att Skolinspektionen överklagar öppningen. Inget märkligt med det. Skrivelsen är väldigt intressant och andas desperation. Man inriktar sig närmast helt på den kluriga juridiken vem som har ansvaret för vad som sker i internatboendet. Men knappt inget alls om Förvaltningsrättens verklöiga skäl. Nämligen den att Begler & CO friskförklarade Lundsberg 5 april. Men vräker 170 elever på mindre än ett dygn fem månader senare då skolan plötsligt utgör en livsfara för eleverna. Det är den här sista klantigheten som är det juridiskt intressanta. Och den sanslösa bristen på proportionalitet !!!
    SI är därför dömt att förlora och börjar först nu inse konsekvensen av detta. Eller snarare rädslan eftersom man in överklagan anser sig ha lurats av skolan. Ett argument som ingen domstol köper.
    Inom ett halvår är Begler borta som GD och Lundsberg lever vidare. Men det primitiva klasshatet lever så klart vidare. / Atticus

    SvaraRadera