fredag 6 september 2013

Biskopsgårdens gangstervälde

UPPDATERAT
Det var en rätt normal 17-åring och en nybliven pappa som var 28 år som sköts i Biskopsgården med automatvapen häromdagen. Det sägs att de hade en anknytning till Black Cobra, som grundades av irakiska invandrare i Roskilde, Danmark. Allt handlar om narkotikahandeln. Göteborg har bett om nationell hjälp för att få ordning på gangstergängen.

Ett par dagar innan hade det varit skottlossning på samma ställe och 17-åringen träffades nästan då också. Men blixten slår väl inte ned på samma ställe två gånger? Jo om det finns människor bakom. Nu dog de bägge. Fem stycken män stod och pratade på samma ställe och skottlossningen kom från ungefär 60 meter bort. De båda träffades i ryggen. Så fegt. Det var svartklädda män med huvor som sköt.

Jag har själv bott i Biskopsgården i min ungdom och jobbat på Volvo. Då var det en vanlig sovförort eftersom alla hade jobb. Skulle ha varit helt otänkbart med skottlossning eller ens slagsmål. Alla strömmade från spårvagnen och hemåt vid samma tid på kvällen och om någon gick ut senare så var det som jag för att fortsätta med kvällsstudier. Efter jobbet.

Men nu ökar brottsligheten och skjutningarna för varje år. I år har 27 skottlossningar inträffat redan. Västra Götalandspolisen klarar inte längre av vad som händer utan måste få hjälp. Rikskriminalen är på väg och ska hjälpa till vid de fem mordutredningar som nu är igång.
7.9.2013
Den 28 skottlossningen lät inte vänta på sig. En 23-årig man sköts ned som sägs ha vittnat i tidigare gangstermål. Detta på Hammarkulletorget. Han är inte död, men hur skadad vet vi inte.
11:01
Polisen ser inte något samband mellan skjutningarna. Nä det finns väl rätt många olika gangstrar i Göteborg.
8.9.2013
Och här är den 29 skottlossningen, där en man blev skjuten i benet på Hisingen. Ja, ja det kostar en del sjukvård och en del utredningar naturligtvis.
14:26
Där kom så den 30:e skottlossningen. Denna gång åter i Biskopsgården. Fantastiska Göteborg! Inga uppgifter om skadade dock. Kryss i taket.
9.9.2013
Fotbollsspelaren Mohammed Ali Khan säger att det var likadant för så där en sju-åtta år sedan när han började engagera sig socialt. Han hade hand om ett gäng ungdomar som var kriminella. Han säger att han vet vilka som är inblandade och det som händer är inte någon slump. De skjuter av en anledning. Jaha ja det har nog blivit värre på de där åren. Annars skulle inte Rikskriminalen behöva kallas in. 

2 kommentarer:

 1. Det låter som om allt hade med gänguppgörelser. Jag vill veta VARFÖR dessa gäng uppstår, VARFÖR ungdomar hamnar i dessa fruktansvärda situationer. Kanske har det segregation, arbetslöshet och känsla av övergivenhet med saken och göra. Snarare borde vi skriva om dessa ämnen för att försöka se sambanden och vad som verkligen skulle kunna vara lösningar.
  Jag ser inte hur hårdare straff och fler poliser ska stoppa våldet eller kanske ska vi kalla det uppror....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du är en snäll mamma du, eller tar på dig den rollen. Och den har vi som samhälle också. Men någon gång måste barnen klara sig själva. Staten kan inte fungera som en snäll morsa hela livet, inte kommunen heller. Visst är det märkligt att man vid husrannsakan efter liknande skjutningar i Stockholm finner ett kassaskåp med en miljon i kontanter. Det handlar här om brottslighet inte om något annat. Och det är inte uppror utan en önskan att befinna sig i toppen av gänget och tjäna mest pengar på knarkaffärer och annan olaglighet. Och det handlar om unga killar. Lås in dem!

   Radera