fredag 16 augusti 2013

Vilken tro har Aregawi?

UPPDATERAT
Abeba Aregawi säger att hennes tro inte tillåter samma kön att vara tillsammans i en relation med samma kön, men vilken tro är det? Är det islam eller kristendomen eller någon annan tro? Hon underordnar sig tydligen underdånigast denna tro eftersom vad hon förstår så tillåter inte denna tro detta.

Så om hon fick bestämma skulle homosexuella inte få finnas? Eller tror hon inte på att Gud har skapat människorna sådana de är? Eller tror hon inte på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna? Hennes uttalanden skulle naturligtvis inte ha blivit sådana om hon hade förstått vad hon sade i det liberala öppna Sveriges namn. Och inte så nyligen hade invandrat från Etiopien.

Uppenbarligen så har ingen mediaträning hunnits med. Hon är inriktad på sin löpning och kunde ha sagt att människor får leva som de vill. Inte som hon sedan ändrade det till: att hon inte visste så mycket om detta.

Oavsett om du är svart, vit, gay eller hetero så förtjänar alla samma rättigheter. Det sade Nick Symmonds, amerikansk löpare, som dedikerade sin silvermedalj på 800 meter till sina homosexuella vänner där hemma.
11:25
Här kan man läsa att tillsammans med hennes kristna tro är löpning hennes passion i livet. Borde hon inte då veta vad hon pratar om?
15:56
Friidrottsförbundet får kritik för att de inte har lyckats hålla en enhetlig linje utan låter de tävlande få vilka frågor som helst och har beröringsskräck när det gäller idrott och politik. De borde ha kunnat förutse att frågan om homosexualitet hade stor relevans i detta VM i Ryssland och inte alls var en liten sak.

Också Jelena Isinbajeva VM-drottning i Ryssland backar och menar att hon har blivit missförstådd när hon halva dagen i går kritiserade utspelet med målade naglar på svenskorna. Hon är emot all diskriminering av homosexuella säger Isinbajeva nu.

Integrationsminister Erik Ullenhag stöder också Emma Green Tregaros tysta regnbågsprotest och vill gärna se fler markeringar. Idrottsrörelsen är lite feg när det gäller grundläggande mänskliga rättigheter, säger ministern.
17:15
Emma och Abeba älskar varandra och ses krama om varandra. Visst är det fantastiskt! Äkta människokärlek. Allt annat är mediapåhitt.
17.8.2013
Emmas naglar gick i dag i rött i kärlekens färg, som hon själv säger. Hon var ombedd av förbundet att inte behålla regnbågsnaglarna eftersom det stred mot reglerna.


15 kommentarer:

 1. Som kristen ska man älska alla människor, även homosexuella. Men utlevd homosexualitet är enligt Bibeln synd och därmed inte Guds vilja med oss människor. Jag vet förvisso att detta är dårskap för den som inte tror. Om man nu ska hårdra detta så kan du med samma argumentation rättfärdiga äktenskap mellan djur och människor (kärlek som kärlek).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej man kan inte rättfärdiga äktenskap mellan djur och människor. Vilket prat! Inte heller pedofiler får plats i denna kärlek. Om man inte tror att kärlek är sex förstås. Det finns tyvärr många som inte begriper bättre än så. Bibeln är nedtecknad av människor precis som Koranen. Och dessa tusenåriga böcker behöver man inte tro på bokstavligen.

   Radera
  2. Ja om du nu kan få din hund, häst eller kackerlacka att gå med på inleda äktenskap, så visst go for it! Handlar väl dock om samtycke vad jag förstått? Är väl kanske lite skillnad på kärlek/sex mellan 2 människor som förstår vad de ger sig in på (e ju ofta inte fallet vid pedofili)!
   Man behöver inte tro på de där böckerna alls, Sagan om ringen är också en bra bok.

   Radera
 2. Som kristen ska man älska alla människor, även homosexuella. Men utlevd homosexualitet är enligt Bibeln synd och därmed inte Guds vilja med oss människor
  Den enda väg till Gud är genom Jesus Kristus
  Gud säger att han är evig och även hans ord
  Gud skapade inte man och man det blir inga barn gjorda på det sättet hur kom du till var det genom man och man ELLER nej det var genom man och kvinna som förenades
  Jag känner flera som lämnat sin homosexuella livsstil och blivit fylld av den helige ande och lever hetero livsstil.
  Du säger inget inget heller om abort ska vi ta det om dina föräldrar hade gjort abort så hade du inte funnits till vad tycker du om det.
  Välj Gud

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver som sagt inte tro bokstavligen på bibeln eller någon annan gammal bok. Dessa trosföreställningar är det dags att gå förbi så att vi slipper sådant inbördes dödande som förekommer på kontinenten Afrika bland annat. En människa som är slav under en tro blir mindre intelligent eftersom hon är låst vid ord. Att tro på ord är att förneka verkligheten.

   Det är inte något problem om inte alla människor får barn. Det finns tillräckligt med människor på jorden. Mina föräldrar funderade aldrig på abort. Tvärtom så ville de ha barn. Däremot blev min mamma anklagad för att ha åstadkommit sitt missfall själv av en läkare. Trista tider!

   Det är mycket bättre att föräldrar som inser att de inte kan ta hand om barn inte heller föder sådana. Då skulle barnen slippa mycket elände. Abort är inte något lätt beslut, men ibland nödvändigt.

   Att välja Gud som du säger är att ha en maktfullkomlig sträng galning inom sig, som ska bestämma över vad du gör. Hur vore det om vi kunde få växa lite till som människor och ta ansvar fullt ut för våra liv?

   Radera
  2. Två vuxna människor som älskar varandra.

   Hur är man funtad om man jämför det med att begå övergrepp på barn eller djur?

   Är helt övertygad om att Jesus skulle ha slängt ut dessa kärlekshatare det första han gjorde om han kom tillbaka.

   Radera
  3. Vem har talat om övergrepp på djur? Jag talade om ömsesidig kärlek mellan mellan människa och djur. Eller menar du att inte exempelvis hundar kan kommunicera med människan? I sådana fall nedvärderar du hunden.

   Radera
 3. Sa man maste tydligen tro pa vad Emma gor annars har man fel? Tycker hela debatten ar lojligt uppforstorad. Sjalvklart ska homosexuella fa lov att vara tillsammans och gifta sig med vem dom vill. Men jag tycker varlden har mycket storre problem an vad Ryssland har for lagstiftning om homosexuella. Finns massor av barn som dor i svalt, blir sexuellt utnyttjade, barn arbete till vara klader som vi gar i etc etc. Kanske vi ska losa dom problemen forst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ..håller med dig, och lite kort, även om jag tycker Ryska lagarna är skruvade, så känns det viktigt veta vad dessa lagar står för..egentligen.
   De handlar väl om att information till minderåriga om homosexualitetens normalitet är förbjuden....inget OM homosexuella som personer? eller har jag fattat fel?

   Radera
  2. Om man vill protestera mot en sjuk rysk lag kan man väl få göra det även om det finns värre saker som svält, sexhandel etc? Med din logik skall man aldrig ta tag i "mindre" problem för att det alltid finns "större"?
   Typ: Varför bry sig om barn som mår dåligt när det finns barn som dör?

   Radera
  3. Har precis samma känsla som du. Så länge man lismar med och hyllar HBTq-rörelsen,så är allt frid o fröjd. Jag personligen struntar i vilken läggning folk har men denna "nyhet" har fått alldeles för stora proportioner. Ryskan har gått ut och förklarat vad hon egentligen menade och det är väl ännu modigare i så fall!? Jag håller fullständigt med henne - Respektera landets lagar och tro! Alla länder har inte samma syn som Sverige.

   Radera
 4. Lagen, som finns i Ryssland, innebär förbud för ryska och utländska medborgare att offentligt visa sitt stöd för homosexuellas ställning i samhället. Som en del i lagstiftningen är regnbågsflaggan och att hålla samkönade i handen förbjudet. Den som bryter mot lagen riskerar fjorton dagars fängelse och utvisning.

  Trakasserier mot homosexuella i Ryssland är vanligt. När gayaktivister visade sitt stöd för homosexuellas rättigheter utanför Duman stod polisen stilla och såg på när de misshandlades av anti-gayaktivister.

  Under sommaren har rapporter kommit om unga homosexuella som lurats av ryska nazister på dejtingsajter. När de sedan träffats har ungdomarna torterats.

  Artiklar som handlar om homosexualitet förses med denna text i Ryssland: ”Denna artikeln innehåller information som inte är lämplig för läsare yngre än 18 år, enligt rysk lagstiftning”.

  Denna etikettering gäller främst artiklar som berör homosexuellas rättigheter. Och enligt lagen som trädde i kraft i juni efter att Vladimir Putin signerat den, har den skapats för att ”skydda” barn genom att förbjuda ”propaganda om icketraditionella sexuella förhållanden”.

  Lagen inkräktar inte på något vis sexuella minoriteters rättigheter enligt Putin. De är fullvärdiga medlemmar av det ryska samhället och diskrimineras inte på något sätt.

  SvaraRadera
 5. För det första.Jag tycker det är fel att Aregawi tävlar för Sverige.Det skall finnas starkare anknytning till Sverige och svensk idrottsrörelse än en papperslapp där det står att hon blivit svensk medborgare.
  För det andra.Att vara kristen är inte att fritt leva ut sina kärlekslustar.Enligt Nya Testamentet som är kristendomens skrift i Bibeln är idealet att leva i celibat.Skall man älska skall det vara inom äktenskapet med en person av motsatt kön som tror att Jesus är gud.

  SvaraRadera
 6. Aregawi lär sig nog snart vad som är tillåtet att säga i Sverige.
  Hon svor i kyrkan och hade hon inte varit ung, kvinna och färgad så hade hon blivit korsfäst för länge sedan i denna toleransens högborg i världen.

  SvaraRadera