fredag 30 augusti 2013

Michael Douglas som Liberace

UPPDATERAT
Intressant att Michael Douglas får massivt beröm för denna roll som den berömde glittrande Liberace. Douglas som höll på att dö i strupcancer och som har haft sådana problem med sin fru, som har åkt ut och in på psyket, gör här sitt livs roll.

Matt Damon spelar hans partner, som dras in i den tjusande världen runt den mycket äldre Liberace och Debbie Reynolds spelar Liberaces mor i en liten roll. För att inte nämna Rob Lowe som spelar en skamligt ytlig plastikkirurg. Steven Soderbergh har leverat det hela inpackat i diamanter och strass som sig bör.

Men filmen kommer inte att få några Oscars för den har inte gått på bio i USA. Annars hade Michael Douglas varit självskriven. Det blev det istället en TV-serie beroende på det smala ämnet. Amerika är en lustig kontinent.

Ämnet är väl det mänskliga i största allmänhet, hur knasigt vi kan bära oss åt och hur mycket det går att förneka en uppenbar homosexualitet som Liberace gjorde hela livet. Dock tog han ut svängarna mer än många andra. Jag kände inte igen Michael Douglas i rollen förrän han började prata med sin distinkta röst. Vilken tur att han inte blev av med den!

Här får ni en sammanfattning av filmen. I bild.

Här skrev jag om när Michael Douglas hade strupcancer. Och när han ansågs döende, men ändå inte ville operera bort struphuvudet, där satt ju hans yrke: att kunna prata som skådespelare.
6.7.2015
Mamman till Michael Douglas avled nu i cancer. Diana Douglas blev 92 år. Bra gener uppenbarligen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar