torsdag 14 mars 2013

Han är inte 45 år

UPPDATERAT
Han har inte fyllt det än mannen som har begått sexuella brott mot minderåriga flickor. En av dem tog sitt liv i fredags i Kumla. Hon blev 13 år. Han bor i Mölndal och är gripen på sannolika skäl för dessa brott. Han har utgett sig för att vara 15 år på nätet.

Så fegt så det finns inga skäl egentligen att undanhålla allmänheten detta. Tids nog kommer dock hans namn fram. Så här skrev han på kvinnodagen den 8 mars på sin facebooksida:

"Oj va tiden går fort i livet...för ca. 4 år sedan startade jag gruppen här på fb "Vi som har fått nog av män som behandlar kvinnor ill!" den gruppen hade över 6.000 medlemmar!!! Tack alla ni som har vågat tagit ställning! 
Idag på den Internationella kvinnodagen känns frågan TYVÄRR fortfarande mer aktuell än någonsin! Olika former av trakaserier framför allt mot kvinnor...i egna relationer eller genom ex. Näthatet...verkar som vi män tycker oss ha rätten att behandla kvinnor som vi vill...Man kan verkligen fråga sig hur dessa män skulle reagera om det var deras egna mamma eller dotter... Respekten i vårt samhälle är under all kritik! Stå upp för varandra och behandla alla med respekt...o våga stå upp för dom som verkligen behöver det!
Krama era nära o kära en extra gång idag...sprid kärlek inte hat! (Gruppen finns kvar i nytappning pga att fb ändrade sina grupper...har ni lite tid över...så läs gärna inläggen...eller till o med joina gruppen"


 Det sista han skrev i går innan han greps var:

 Trevlig fika på lunchen med goa' vänner...snart dax att ladda för innebandyn ikväll..;-)

Det blev ingen innebandy. Vännerna är förmodligen chockade i dag. I morgon väntar häktning. Tre flickor i de känsliga tonåren har hitintills anmält denne man för brott. Var rädd om era flickor! Fy fan för sådana här svin! Han dotter finns inte längre på Facebook. Förståeligt. Familjen har ett så ovanligt namn så alla blir drabbade. Han själv nekar till brott. 
15.3.2013
Han har utnyttjat 13-åringen dagen innan hon tog livet av sig. Hon gjorde en sexuell posering framför en webbkamera och en ny brottsrubricering finns: han är delgiven misstanke om sexuellt tvång. Han misstänks även för sexuellt utnyttjande av barn.

Häktningsförhandlingen äger rum klockan 15 i eftermiddag i Örebro tingsrätt.
15:05
Tre nya anmälningar har under dagen kommit in mot 44-åringen.
16:50
Den anhållne 44-åringen är nu häktad.

Målnummer Örebro tingsrätt B 1271-3.

Så här skriver Robert Andérius på mannens facebooksida:

Jag hoppas tror och önskar att du är oskyldig Joakim. Så som jag känner dig så kan du inte vara skyldig till detta otroligt smutsiga dåd. Att sänka sig så lågt att hota, skrämma och lura en 13 åring till den grad att hon väljer att ta sitt liv som enda utväg borde vara belagt med dödsstraff. Jag hoppas polisen hittar den skyldiga till detta och att han väl inne i förvar blir invalidiserad av medfångarna.
Som sagt, jag tror inte du är skyldig och ser fram emot din upprättelse.

Joakim Furublads facebooksida är nu borttagen.
17.3.2013
Ännu en anmälan kom in mot honom i fredags kväll.
18.3.2013
Totalt tolv anmälningar har inkommit mot mannen.
19.3.2013
Tre nya anmälningar kom in idag mot mannen. Totalt femton anmälningar från flickor 11-15 år.
22.3.2013
Tjugo anmälningar har kommit in och två till väntas. Sammanlagt blir det tjugotvå stycken. De flesta från flickor i Västra Götaland.
26.3.2013
Sammanlagt 23 anmälningar har kommit in mot Joakim Furublad.
28.3.2013
Joakim Furublad omhäktades i dag. Även pojken vars foto han använde vid kontakten med flickorna har anmält honom. Sammanlagt har 24 flickor anmält mannen plus pojken. Åtal väntas den 11 april.
5.4.2013
Mannens dator kan ha hittats. Han uppgav att den hade blivit stulen samma dag han anhölls och den saknades när det var husrannsakan hemma hos honom.
25.4.2013
Han häktades i dag också för våldtäkt mot barn. Fuling!
2.10.2013
Hans försvar är att hans dator var fjärrstyrd. Av utomjordingar då? Numera är han 45 år.
4.11.2013
Jaha två år blev det. Han kommer ut i maj 2014. Kort och behändigt straff.
14.7.2015
Han fick lite längre straff, men i dag släpps han ur fängelset.

5 kommentarer:

 1. Pratar vi om en ny Göran Lindberg? En man som döljer sina demoner genom att spela riddare i skinande rustning på stolt vit springare. Intressant.

  SvaraRadera
 2. Intressant! Men jag saknar ett "misstänkt" i textens första mening. Innan han är dömd vill jag betrakta honom som just misstänkt, inget annat. Bra skrivet i övrigt! Det bekräftar mina fördomar om han döms, att manliga feminister inte alltid har rent mjöl i påsen. Som Göran Lindberg.

  SvaraRadera
 3. Bra att du så snart vågade fatta pennan igen.

  Det är inte friskt det som händer. Våra barn behöver vuxna...

  Ansvaret ligger på skolan påstår en del men det handlar om barnen och föräldrarnas och komunernas socionomers ageranden i tid.

  Man kan inte bara chansa. Det skall inte behöva hända eller utspela sig 2013...

  Leroy

  SvaraRadera
 4. Kolla.!!! : http://debatt.svt.se/

  Leroy

  SvaraRadera
 5. En sentida kommentar Leroy: Det var inte att jag inte vågade fatta pennan, utan det berodde på att en nära anhörig fick cancer. Det tog hårt. Men sedan förstod jag att jag måste ha kvar kontakten utåt så jag började skriva igen. Det finns alltför mycket skit i samhället för att tiga. Den anhörige har fortfarande cancer, men det har inte blivit värre. Man vänjer sig vid allt.

  SvaraRadera