tisdag 19 mars 2013

Ett fattigt land

Vi är ett land fattigt på idéer om hur man kan leva. Just nu polariseras våra levnadssätt i massmedierna mellan det kommunistiska allt till alla i hela världen nu genast och det sverigedemokratiska inget till någon utanför detta land någonsin.

Jag gillar inte någondera av de politiska ställningstagandena. Det finns helt enkelt inte något riktigt politikervirke i mig. Inte det där kategoriska drivandet av en tes. Jag tillhör de som alltför lätt ser gråskalorna och invändningarna i livet.

Vi blir fattigare i Sverige. Kanske inte ekonomiskt, men när det gäller uttryck. Allt ska drivas till sin spets och ingenting får förbli mer än några timmar i fokus. Medierna sviker folket. De försöker desperat att framstå som allt och ingenting. Dagstidningarna skiftar mellan att försöka vara småtrevliga hemmafruliga veckotidningar och braskande mördande nyhetsapparater.

Folket pressas av nikabklädda damer som kräver ersättning i hundra tusenlappar för kränkningar och det dussin nu uteslutna ur sd som kommer ur skumma dolda grupper. De kriminella och de heliga står mot varandra. Vilka klyftor! Inte bara i tankesätt utan också i reella lagar.

Och så finns förstås skillnaderna mellan könen. Kvinnor ska arbeta mera. Så ska det se ut för att jämställdheten ska fungera. De ska slita lika mycket som männen. För vi måste vara jämställda. Och barnen då? Jo båda könen ska ta hand om dem lika mycket. Det ska vara rättvist när det gäller att alla föräldrar förlorar på att vara hemma. Så är tankesättet.

Borta är detta att de flesta föräldrar tar hand om barnen tillsammans med släkten. Att det finns ett nätverk runt föräldrar med många människor. I politikernas värld ska alla vara ensamstående, helst kommande utifrån och beroende av bidrag och ingen ska ta hand om någon annan. Förutom yrkesmässigt och med diger ersättning. Detta är det utopiska drömsamhället.

Så har vi naturligtvis minister Tobias Billström som har blivit hackkyckling för att han sade blont och icke-blont. Avgå rasisten! Det kräver Aftonbladet. Och jag som tänkte att de jag känner/kände till som gömmer flyktingar eller kan tänka sig göra detta är just tanter mer eller mindre blonda. Kyrkliga eller med i Röda korset. Här ses ett par yngre, som gör det för att Jesus skulle gjort det.

Det är sant att människor utnyttjas i de ghetton vi har skapat i Malmö, Göteborg och Stockholm. De matas in med icke-vita kontrakt i flera led i överbelastade hyreshus. Och så sitter nutidens giriga icke offentliga hyresvärd och håvar in kosingen. Enligt polisen tipsar ofta landsmän, som tröttnat på de gömda.

Det knakar och brakar i skutan Sverige. Järnvägen måste stöldmärka kopparen och katalysatorerna är begärliga på bilskrotar. Så är det och alla håller andan inför nästa år då socialdemokratin äntligen ska få tillbaka makten i landet om "folket" får bestämma och vi ska slippa parentesen, som tyvärr varade i mer än fyra år. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar