lördag 23 mars 2013

Bengt Backman anklagad

UPPDATERAT
Ja denne norrbottning blev anklagad av en passagerare för rasism och stängdes av från jobbet som busschaufför omedelbart. Nu ska vi se ända ned i botten av de svarta själar som de vita männen har. Hur har passagerarna på ett par bussar delats upp?

Är det ändå inte som på 50-talet också i Sverige. Rena amerikanska Södern? Eller något värre? Är vi inte rasister allihop? Jo alla utom de som är mörka förstås. De ljusa är det absolut. Födda sådana. Svenskar på ett led och di andre på ett annat. Så tyckte sig en passagerare se det och si det nappade den största dagstidningen på omedelbart. Och andra tidningar följde efter.

En tidning pratade dock med Bengt Backman, som var fly förbannad. Han körde bussen och är ingen rasist utan har delat upp passagerarna efter "snusgubbar" och andra. De som är ute efter att handla stort och de som inte är det. Så ligger det till. Men genast vet en skribent att vi har apartheidbussar i landet. "Snusgubbarna" har kanske en egen diskrimineringslag? Stora skadestånd att vänta?

Bussbolaget kan anmälas till DO. Det utesluter inte Samer Chatila, som kände sig diskriminerad. Han bor med sina mamma, pappa och sina småsyskon i Örebro. Han studerar på Åland och är tydligen inte alltför rik. Kan löna sig att anmäla.
24.3.2013
I dag tänker busschauffören Bengt Backman anmäla Samer Chatila för förtal. Han vill ha stopp på det här och skadestånd. Facket kommer att hjälpa honom.  Bröderna Chatila säger att bussföraren inte ska ta det här personligt. De gick ut med det för att visa på problem i samhället. Om jag hade varit den bussföraren hade jag nog tagit det väldigt personligt. De var tydligt ute för att misskreditera Bengt Backman. Inte någon annan.
25.3.2013
Som väntat är det logistik och inte ras som ligger bakom uppdelning i bussar. Om det ens förekommer. Vad ska man tro? Ljuger folk för att sätta dit bussbolag? Eller är det den allmänna hysterin som har utbrutit kring rasism och angivarkultur? Att medier genast sätter sig ned och skriver vad folk än säger? Vad vet jag. Påminner rätt mycket om andra länder och andra tider. Att det kan löna sig att anmäla bussbolag visar det här exemplet, som kan ge ett par makar ett tillskott i kassan på ett par hundratusen.
11.4.2013
Bussbolaget har nu pudlat och förklarar att om bara en enda passagerare känner sig kränkt så räcker det. Bengt Backman placeras om och har fått en reprimand. Han går i pension i sommar.3 kommentarer:

 1. Verkligen,

  Förstår inte varför så många svenskar har ett sådant självhat och måste leta fel på människor med vit hudfärg. Om vi nu ska börja leta fel efter hudfärg så är nog inte den vita rasen den man ska börja med..........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är väl hur en busschaufför kan veta vilka som ska handla stort eller inte, dvs vilka är snusgubbarna? Har han utgått från att alla med utländska namn är snusgubbar så är det ju faktiskt rasism.

   Och på vilket sätt skulle bröderna vara ute efter att misskreditera busschauffören? Pratet om deras eventuella anmälan kom ju efter att busschauffören sagt att han ska anmäla bröderna för förtal.

   Jag säger inte att det är rasism, men de förklaringar busschauffören gett låter väldigt konstiga..

   Radera
 2. Ja vilket uselt land Sverige är! Obegripligt att någon frivilligt vill komma och bosätta sig här.

  SvaraRadera