torsdag 28 mars 2013

Marianne Ny lämnar Assangemålet

UPPDATERAT
Istället blir det Ingrid Isgren som tar över. Det uppger tidningen The Age i Australien. Likaså har Anna Ardin bestämt sig för att byta advokat. Hon tycker att Claes Borgström har spenderat mer tid med att prata med pressen än med henne. Så hon har förlorat förtroendet för honom. Istället blir Elisabeth Massi Fritz hennes nya advokat.

Ingrid Isgren är vice chefsåklagare på Söderorts åklagarkammare och närmare fallet än Marianne Ny, som är överåklagare i Göteborg.

Elisabeth Massi Fritz är specialiserad på hedersmord, men kan nog tänkas vara bättre än Claes Borgström som advokat eftersom han har ägnat sin tid åt fallet Thomas Quick/Sture Bergwall och riskerade uteslutning ut advokatsamfundet i höstas.

Det var sommaren 2010 som fallet med Anna Ardin kom upp när Julian Assange blev misstänkt för våldtäkt och sexuellt ofredande. Märkliga juridiska turer följde tills feministen Marianne Ny grep in och anhöll honom i hans frånvaro. Julian Assange befinner sig på Ecuadors ambassad i London och fruktar utlämning till USA om England utlämnar honom till Sverige.
14:08
Enligt Expressen är det dock inte så dramatiskt, utan Marianne Ny ska fortfarande vara ledande i målet. Ingrid Isgren tar över efter en biträdande förundersökningsledare som har slutat. Däremot stämmer det att Claes Borgström slutar som advokat för Anna Ardin fast tidningen inte uppger hennes namn. Det är sekretess i frågan.
4.4.2013
Också att en medlem i HD håller föredrag har gett kritik mot det svenska rättssystemet. Det tycker jag är en mindre sak. Allt detta verkar komma från Assangehåll och omskrivs förstås i Australiens tidningar. Lindskog från HD skrev tidningen The Age om redan den 28 mars i den artikel jag har länkat till ovan.

1 kommentar:

  1. Jag såg MN på gatan utanför sitt hus i Skåne igår, vilket är väldigt ovanligt under vardagarna, då hon brukar befinna sig på jobbet i Göteborg. Så något konstigt är på gång.

    SvaraRadera