fredag 22 mars 2013

Grov mordbrand

Hur kan man vara så dum och ointelligent så man tänder eld på en lada full med kor? Det var vad som hände i Järna i natt. Sjuttio kor och kalvar innebrändes. Mjölkkor. Det hela betecknas som en grov mordbrand av polisen. Mejeriet som ingick i gården är också förstört plus ostar för närmare en miljon kronor.

Vem är det som hatar kor? Vad har de möjligen gjort för ont? De som bara ger oss mjölk, grädde, smör plus ostar. Förfärligt att så mycket har gått till spillo på denna gård.

I Ytterjärna där gården ligger finns området med många verksamheter bland annat Naturbruksgymnasium. Det var elever därifrån som larmade brandkåren och den var snabbt på plats, men kunde inte rädda varken djur eller ladugård.
18.4.2013
Uppenbarligen en far, hans son och kompisar till honom som är så dumma. En är från Vagnhärad och de andra från Södertälje. De har tidigare begått brott, men inte anlagt bränder. De häktas i dag och i morgon. Den äldste är i 50-årsåldern och de andra kring 20 år.

2 kommentarer:

  1. Mordbrand betyder väl att de har hittat spår av att branden är anlagd. Mycket obehagligt för de boende i området om en pyroman går lös.

    Jag blev väldigt glad att du är tillbaka och skriver i din blog. Din blandning av stora och små ämnen gillar jag. Jag har även läst många av dina inlägg på Newsmill, du har så vettiga åsikter!


    SvaraRadera