fredag 27 maj 2011

Det är klart att kungen ska hålla tyst

Han borde inte heller ha sagt något i höstas. Varför kommentera en skvallerbok? En bok, som ingen recensent har uppskattat för att den var så välskriven och hade så gediget underlag. Tvärtom har den fått urusla recensioner.

Och nu har det kommit en ännu värre bok, som hyllar Milan Sevo som Sveriges Gudfader (jo med stort G) med gangstern Mille Markovic ännu en gång som uppgiftslämnare. Han tänker sälja bilder på det som han påstår är kungen med nakna damer. Någon gång om ett år eller så på en betalsajt.

Och han tänkte visa upp bilderna i TV4, men backade. Och ingen inte ens journalister på TV4 som har sett dessa bilder vet om de är äkta.

Detta borde få alla rimligt ärliga människor att dra öronen åt sig och inte kräva kungens avgång tillsammans med dessa korrupta journalister och den maffia, som de uppenbarligen har slagit sig ihop med.

Jag som journalist och författare skäms verkligen över att några i samma skrå har kunnat sjunka så djupt i dyn. För att de vill ha en förändring av statsskicket. De vill ha revolution och republik på samma sätt som Frankrike fick det. Men det här är inte 1789 och det finns inget demokratiskt eller folkligt stöd för något sådant.

Det absurda i sammanhanget är att det går att förtala kungen hur mycket som helst i en bok. Det beror på vår yttrandefrihet, men kungahuset kan inte försvara sig, för då blir allt genast mycket värre. Och det är bara om kungen själv stämmer författarna för förtal, som det kan bli rättegång. Och i så fall skulle kungahuset ge PR åt dessa böcker för miljontals kronor. Och betydelse. Uppenbarligen moment 22.

Och källan Mille Markovic känner sig jagad i Sverige och bor därför numera i Serbien. Men han säger att han skulle kunna visa bilderna han har för prinsessan Madeleine, för hon är ett offer i den här affären. Precis som hans egen familj. Jag tror knappast prinsessan Madeleine skulle vilja träffa den här maffiakillen, som har sju sidor i belastningsregistret hos polisen i Sverige.

PS. I Norge får kronprinsparet kritik för att de ska åka till Azerbajdzjan, men i Sverige hoppar ingen på kronprinsessparet för att de besöker Tyskland - fast Hitler styrde där för 65 år sedan. Någon måtta finns det tydligen på kritiken. Fast kronprinsessans mamma hade en pappa som var nazist och hennes pappa hade en mamma som hade en pappa som var nazist. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar