tisdag 3 maj 2011

Bin Laden, bin Laden, bin Laden...

Stackars den lilla människan Usama (eller Osama på engelska; kanalerna hade svårt att hålla reda på namnet i går hörde själv Sky News säga Obama istället med tusen ursäkter och likadant lär Fox News ha gjort).

Han var djävulen personifierad (finns det en sådan i islam?). Den där figuren som är så hotande stor. Bara han dör så ordnar det sig. Och precis som när Hitler dog så finns det människor som misstänker att Usama inte är död. Trots bilder och dna-prov.

Amerikanarna har följt muslimsk sed av någon anledning och begravt kroppen inom ett dygn. Helt enkelt dumpat den i havet, för att det inte skulle uppstå någon kultplats.

Att bin Laden gömde sig i en garnisonstad bara några mil från huvudstaden i Pakistan väcker frågor. Var han beskyddad av Pakistan? Eller kunde han ändå befinna sig där? Men det sägs att det var Pakistan och USA tillsammans som tog död på Usama bin Laden.

President Obama och hans administration såg attacken live i realtid genom videolänk. Och FN:s säkerhetsråd hyllar nu attacken. Det är sällan FN tycker att dödande är bra, men i det här fallet är det så.

Mmm har de inte bygglov i Pakistan. Inte sjuttsingen skulle någon ha kunnat byggt ett hus i Sverige med metertjocka väggar utan att väcka uppmärksamhet. En bunker mitt i en stad lika stor som Göteborg. Märkligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar