lördag 28 maj 2011

Kungen är mindre populär

I den senaste undersökningen tycker 44 procent att kungen ska sitta kvar medan 41 procent tycker att kronprinsessan ska ta över.

För ett år sedan var det 64 procent, som ville ha kungen kvar medan 17 procent höll på kronprinsessan.

Det har naturligtvis samband med de båda böcker som har givits ut av journalister i samarbete med yrkesförbrytare från Serbien: Milan Sevo och Mille Markovic. Underlaget till böckerna är skralt, men det spelar ingen roll. Också skvaller påverkar opinionen.

Peter Althin advokat, kompis med Jan Guillou och ordförande i Republikanska Föreningen är förstås glad. Snart menar han att folket är emot kungen helt och hållet. Dock är stödet för själva monarkin fortfarande 64 procent, tio procent mindre än för ett år sedan.

Ny på banan att avkräva kungen svar om sitt privatliv är Lars Ohly. Han menar att kungen måste träda fram och svara på frågor om sin "handel och vandel". Kungen har ingen skyldighet att göra detta. Han är inte politiskt vald och behöver inte svara på sådana frågor.

Enligt en expert så verkar det som att åtminstone journalister och politiker tror på idealbilden av en kungafamilj ur sagans värld. Där de ska vara oändligt goda och moraliskt högstående. En familj av Guds nåde. Allt annat verkar hota vårt lands sammanhållning och enighet. Fokuset på kungafamiljen blir lätt fel.

Tuve Skånberg (KD), ledamot i riksdagens konstitutionsutskott menar att kungen är oskyldig tills allt annat är bevisat.

– Kungen är heller inte på något sätt pliktig att bevisa sin egen oskuld, och i så fall: vad är han anklagad för?

Vänstern har också krävt en sanningskommission, vilket verkar något malplacerat. Sanningskommissioner används för att skapa fred och försoning mellan folkslag, men kungen är väl inget folkslag? Vi har förslag på en statlig sanningskommission om romer i Sverige och det har funnits en sanningskommission i Sydafrika.

Kungen och hovet meddelar att deras uppdrag fortsätter som vanligt.

Så här kommenterar några ur svenska folket i Aftonbladet. Den tidning som driver drevet mot kungen:

Törnråza: Varför ska kungen dementera något som inte existerar mer än i folks fantasi? Finns ingen som helst anledning.

Parka: Har man inget annat att göra än att misskreditera vår Kung? Låt Kungen vara. Han gör ett bra jobb. Vi har väl alla varit unga. Det går säkert att gräva fram något ljusskyggt från alla, även dom som gapar högst just nu.

No Crap: Aftonbladets oseriösa sensationsjournalism och vänsterflumpropaganda fortsätter att slå nya rekord. Patetiskt!

gasvikaren: Hela drevet är en självpåtagen uppgift för media och en del politiska fraktioner för att avskaffa monarkin till förmån för en avdankad politiker som anomym president. Kungen har egentligen ingen skyldighet att svara på frågor från pressen som basunerar ut upp ...

oilpress: Det är mobbing av Kungen. Ni förstör Sverige med ert gläfs. Snart får ni ta till värre anklagelser när ni inte fått bort Kungen. För det får ni inte

KitKats: Aldrig att svenska folket vill att kungen avgår!!! Det är däremot första gången svenska folket får möjligheten att kommentera i aftonbladet om detta!!! Det säger en hel del!

Arga Tanten: Och det är bara saker som hänt för 20 år sen? Kungen har inte varit ute med sina vänner på 20 år??

nosmoker: Attacken mot kungen är nog närmast för att skapa en grogrund för politiskt missnöje och därigenom bana väg för ett maktskifte i nästa val. VALRÖRELSEN 2014 HAR BÖRJAT!

PS. Här kan ni läsa vad jag tyckte om spektaklet i november förra året. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar