onsdag 12 juni 2013

Varning till SVT

Arrogans kännetecknar också delar av Sveriges statliga television och radio så därför kan de i förlängningen frukta detsamma som hände det statliga grekiska bolaget ERT. Det bolaget lades ned i natt. Grekland måste som bekant spara.

Det grekiska statliga bolagets anställda har omkring 2 700 som berörs av nedläggningen och de kan söka sina jobb igen när det slimmade bolaget ska återuppstå med omkring tusen anställda. "En exceptionell brist på öppenhet, transparens och ofattbar extravagans" har präglat bolaget enligt ett uttalande från regeringens talesman. Men de vägrar ge upp sina sändningar utan sänder digitalt och via internet fortfarande.

Naturligtvis ställer sig de flesta av Sveriges journalister på sina grekiska kollegers sida. Men om man är stor och stark måste man också vara snäll, som Astrid Lindgren sade. Och ödmjuk. I Sverige går det inte ens att byta ut TV-licensen mot en statlig skatt, utan vi får dras med detta av folket avskydda system i åtminstone sex år till. Det menar regeringen. Förslaget läggs fram den 19 juni och ska behandlas i höst.

Grekisk TV finansieras av en licens via elräkningarna. Kanske något för statliga bolaget Vattenfall att föreslå?
15.6.2013
Efter stora protester och generalstrejk sägs nu att kanske kan nyhetssändningar från ERT återupptas redan nästa vecka. Ett minimalt antal medarbetare ska återanställas för att detta ska fungera.
18.6.2013
Och här beslutade högsta förvaltningsdomstolen att sändningarna måste återupptas. Det strider mot lagen att lägga ned ERT.


3 kommentarer:

  1. Gör som mig och 500 000 andra svenskar: Vägra betala licensen. Detta borde vara en självklarhet så länge som det endast är liberaler och socialister som får uttala sig i eller arbeta på SVT/ SR/UR.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men blir du inte jagad då av dom som jobbar i Kiruna? Hit till mig har dom ringt och frågat om både min son och min sambo. Dom är värre än FRA och NSA.

      Radera
  2. Om bolaget får återuppstå som en effektiv organisation där man bara kan bli anställd på objektiva kriterier och verkliga meriter, då ger den grekiska regeringen yttrandefriheten och demokratin ett rejält lyft. Den svenska regeringen får gärna göra något liknande.

    SvaraRadera