lördag 15 juni 2013

Femtio poliser skadade i maj

UPPDATERAT
Denna siffra inbegriper de som skadades i Husbyupploppen 32 stycken,  plus de som skadades i samband med övervakning av fotboll 18 stycken. Jag vet inte vilket som är värst att det är okej att ge sig på polisen i samband med fotboll, som ska vara en folkfest eller att lura polisen in i fällor genom att tända på bilar.

Båda sorterna av våld måste försvinna helt och hållet. Vi kan inte ha ett samhälle där det ses som okej att ge sig på polisen från unga killars sida. Det här är varken Bagdad eller Damaskus. Det är en fredlig demokrati, ingen diktatur och polisen är de som har rätt att använda våld i samhällets tjänst. Inga småglin kan få utöva våld mot de som skyddar oss medborgare från dem.

En del poliser hade inte arm- ben- och bröstskydd men som tur var hade de hjälmar annars hade någon kunnat dö. Dock fick en polis utan hjälm en sten i huvudet och skadades då. Det fanns 52 andra tillbud när skador kunde ha uppkommit.
17.6.2013
Och här listar DN de olika risker som finns inom fotbollsklubbarna i form av kriminella och missbrukare. Det finns omkring 600 fotbollshuliganer i Sverige. Inte så våldsamt många, men varför behövs då 200 poliser på ett derby? De flesta döms första gången i 15-16-årsåldern, vilket inte förvånar mig. Den åldern är alltid värst. Men sedan fortsätter de med upplopp och annat så att i 25-årsåldern kan de ha dömts kring fyra gånger för misshandel, våld mot tjänsteman, narkotikabrott och upplopp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar