torsdag 27 juni 2013

Hjälp en grävling!

UPPDATERAT
Vi har en grävling under huset och där står vår 15-åriga jack russel terrier och ger skall. Grävlingen har tagit skydd under vår spisgrund, där det finns ett lågt trångt utrymme, men hunden kommer inte in där.

Jag lyste med ficklampa och såg grävlingens nos plus dess ögon, som lyste i ljuset. Hur får man ut hunden och hur får man ut grävlingen? Helsikes. Får väl låta hunden trötta ut sig och försöka locka ut den. Vår Lukas gillar grävlingar och igelkottar.

Förra gången han fick en grävling in i ett hörn var det på grannens tomt under ett uthus, men då gick det att skilja dem åt med en kratta. Den här gången går det inte. Huset är större och grävlingen känner sig skyddad under betongklumpen, som vår spisgrund bildar.

Lukas får väl bli uttröttad och sedan kanske vi kan locka honom därifrån med något riktigt gott. Något som är godare än grävling.

Här skrev jag om Lukas senast. När han försvann i vintras. Det var värre. Det här är sommaräventyret.
10:14
Grävlingen var tillräckligt smart för att smita när jag hade tagit bort någon lucka vid grunden så att den såg bättre. Den har dålig syn och litar till luktsinnet precis som vår hund. Lukas sprang efter men eftersom han varken hör eller ser så bra försvann grävlingen mot någon granntomt. Vi hörde ett par hundskall därifrån också, men inget ihållande. De har ingen terrier. Lukas fick makrill och lite annat gott som belöning. Det var han värd gamlingen. Han är ju mer än hundra år gammal i hundår.
4.7.2013
Här kan ni läsa om grävlingen som tyckte att en bil var ett bra ställe att sova, under motorhuven. Det hände i västra Sverige i Mariestad. Själva har vi haft en skogsmus, som boende i vår bil. Den hoppade ut med ett jätteskutt på bilverkstan och försvann när vår bilmekaniker öppnade huven. Den hade boat in sig fint och mådde väl bra där för det var vinter. Dock hade den inte skadat bilen särskilt mycket utan den fungerade. Fast motorlampan lös. Grävlingen förstörde kablar så att elen inte funkade i den aktuella bilen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar