måndag 24 juni 2013

TV-avgift för alla

UPPDATERAT
Det är helt hopplöst att komma undan en TV-licens. Alla ska betala. För ingen har väl varken dator eller TV, radio. Så resonerar Förvaltningsrätten i Luleå i flera domar i dag. Personligen så betalar jag naturligtvis denna licens. Annars blir man jagad till döddagar av folket i Kiruna.

De har ringt och frågat mig om makens företag hade många datorer. De har ringt och frågat min son vem som betalar TV-licensen i hushållet. Han sade: ingen aning och lade på luren. Rak som han är. Men nu har han flyttat hemifrån och betalar han också. Ingen idé längre att jaga oss i familjen således. Vi betalar!

Nästa steg är väl att tvinga människor att betala för alla apparater. Varje dator kan bli licenspliktig och varje TV eller radio. Vi har en gammal radio som inte går att lyssna på längre, med gamla rör och stor och bökig. Den kan väl få en egen licens. Snälla Radiotjänst i Kiruna. Kan ni inte jaga medborgarna lite mer. Det är så intressant och spännande.

Låt aldrig Sveriges Radio eller TV leva av skattepengar för då blir ju programmen beroende av de som sitter i riksdagen. Så lyder mantrat från vår statliga television och radio. Jag har hört det sedan 70-talet när jag gjorde min praktik på radion. Nä vi ska i eviga tider låta byråkraterna jaga folket istället. Det är smartast. 
15:45
Och här tycker Ulrika Stahre att vi måste betala för det som kostar.Vi måste betala för det vi inte använder. Det är så dumt så klockorna stannar. Om vi inte använder bussar och tåg så läggs detta ned. Vi behöver inte betala för evigt genom avgifter för detta.

Hon jämför med en allmänning. Uppenbarligen vet hon inte vad det är. Vi är alla ägare till allmänningar här på Värmdö. De kostar inte ett smack. De bara finns där precis som de har gjort i tusentals år. Och ifall någon till äventyrs skulle sköta om dem en smula så görs detta gratis. Utan betalning. Så fungerar väl ändå inte Sveriges Television med en VD Eva Hamilton som har kring två och en halv miljon i årslön. Det behövs väl något drygt tusental licensslavar på vagnen för att betala enbart den lönen. 

12 kommentarer:

 1. Radio-apparaten är faktiskt inte licenspliktig längre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det tycker jag absolut att den ska vara! Vi älskar att betala avgifter. Och gör som i Grekland: låt elbolaget ta ut avgiften. För alla ha ju el! Och så finns det ju andra elektriska apparater att beskatta! En licens för brödrosten och för rakapparaten, hårfönen osv. Det finns ingen gräns för licenseriet. Hurra för det statliga monopolet!

   Radera
 2. men det handlar väl inte om TV avgift längre? 80% av denna går till administration och löner. Måste vara någon form av sysselsättningspolitik.

  SvaraRadera
 3. Om staten kan ta ut TV-avgift för att man har "utrustningen" så betyder det ju att alla män kan dömas för våldtäkt eftersom dom ju har "utrustningen"....

  SvaraRadera
 4. Det är inte datorn som gör, att man kan se TV, det är programvaran. Har man inte den installerad, kan man inte se på TV. Annars borde datorerna i bilar, parkeringsautomater, cykeldatorer, spisar mm. vara licenspliktiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta ut licens för dem också! En för varje hushåll och så ifall man har tjänstebil, parkerar ofta med betalning, har cykel, spis eller kyl! Bingo! Och extra licens om det finns kyl eller spis på jobbet! Hurra för monopolet!

   Radera
 5. Om staten kan ta ut avgifter för att man har "utrustningen" för att kunna ta emot Tv-program så kan ju varje man dömas för våldtäkt eftersom dom ju har "utrustningen"......
  Samhället blir knasigare och knasigare. Det kan bara bero på att knasigare och knasigare personer kommer upp i ledande positioner. Hur kan det komma sig? Här har "forskarna" något att bita i....

  SvaraRadera
 6. Rösta bort STASI alliansen 2014. Det är inte klokt som det är nu. Storebror jagar dig och vill veta allt om dig och vad du har för apparater hemma och t.o.m. ett gammalt "frisinnat parti" som FP svansar med. Mitt förakt för det "folkvalda" saknar alla gränser. Vi kunde ju för faan lika gärna ha en diktator typ Stalin i Sverige. Nu har vi Walter Ulbricht Reinfeldt.

  SvaraRadera
 7. Huvudargumentet för att kräva in licens för datorinnehavare är att det går att skicka ut TV till datorerna och då måste man ju också ha rätt att få betalt för TV-programmen av innehavaren, även om denne aldrig har beställt tjänsten!
  Vore intressant om Svenska Spel fick upp ögonen för denna fantastiska lagtolkning. Då skulle man kunna skicka lotter till svenskarnas brevlådor och hävda att brevlådan fungerar som mottagare och innehavaren således är betalningsansvarig!!
  För övrigt kostar det skattebetalarna ca 200 milj kr per år för nöjet att ha Radiotjänst i Kiruna som driver in licenserna. Om det skulle gå via skattsedeln i stället vore kostnaden i stort sett noll!
  Men det vore ju fasansfullt för TV-folket o deras kompisar på kulturredaktionerna.
  //Pops

  SvaraRadera
 8. Argumentet faller på att det finns datorer som är 10 eller 50 år som inte ens har en skärm

  SvaraRadera