söndag 25 december 2011

Präst i pyjamas

Ja så kan man också predika i julottan. Det gjorde Stefan Widman i år. Tryck på de blågröna bokstäverna och se honom i bild.

Förra året försov han sig och kom inte alls. Nu predikade han om pinsamhet och så småningom förstod kyrkobesökarna varför han stod där i pyjamas.

Han kände att han ville och måste göra det på det här viset. Och han fick många kramar efteråt. Han tror att han spred en viss glädje. Jag känner igen pinsamheten. Det är en tröskel man måste över som skribent också.

Men så småningom går allt över. Inget är längre pinsamt. Nu är julefriden här. Har vi tur så varar den till påska.

Det är en mänsklig rättighet att inte alltid vara perfekt. Det begrep nog Stefan Widman också. Men mer pyjamas blir det nog inte heller. Vi får se. Det hela hände sig vid julottan i Luleå domkyrka.

2 kommentarer:

  1. Härligt med mänskliga präster! Tycker att han gjorde en berömvärd insats.

    SvaraRadera
  2. Ramona: Jag skrev en kommentar, som jag publicerade, men den försvann spårlöst tydligen. Jobbigt år du har haft. Hoppas att nästa blir bättre! Visst är det bra med den mänskliga prästen i pyjamas! Men han bytte om sedan under gudstjänsten, annars vete tusan om han hade fått behålla jobbet. Ha det gott! Vi hörs av!

    SvaraRadera