torsdag 15 december 2011

Mamman ville fuska med bostadsbidraget

Så därför skickade hon sin dotter till TV4 för att skrapa trisslotten, istället för att hon gjorde det själv. Marie-Louise Andersson, som mamman heter, hade kommit överens med sin dotter Terecia Andersson att hon skulle skrapa och så skulle mamma sedan få hela vinsten.

Girigheten bedrar ganska ofta visheten, så också i det här fallet. För enligt mamma Marie-Louise så fick hon en gång den månadssumma som dottern skrapat fram - tiotusen kronor - men sedan fick hon inte mer. Och månadsutbetalningarna ska fortsätta i 25 år.

Men eftersom dottern Terecia stod i studion så har Svenska Spel betalat ut pengarna till henne varje månad. Nu möttes de båda - mor och dotter - i rätten i Karlskrona, där dottern hävdade att hon har rätt till pengarna och aldrig har gett sin mamma minsta slant.

Kunde de då inte istället dela på pengarna undrade rådmannen, som också var kvinna, lite försynt. Nä se det gick minsann inte. Och mamma var så elak tyckte dottern. Det är slut på vänskapen för evigt sa hon.

Herregud hur kan människor vara så korkade. Hur skulle det ha varit att vara helt ärlig istället och stå där i TV och skrapa själv lilla mamma? Varför samtidigt försöka lura oss andra genom att ta emot bidrag?

Det blir rättegång den 24 april 2012. Förmodligen lär dottern få behålla hela vinsten, eftersom mamma var så girig och ville ha både bidrag och vinst. Nu lär hon fortsätta att behöva sitt bostadsbidrag.

Uppdaterat här den 23 april 2012.

9 kommentarer:

 1. Var har du fått uppgiften om fusk med bostadsbidrag?
  Hade hon vunnit 50 000:- hade hon inte haft någon glädje alls av sin vinst.
  En annan aspekt kan ju också vara att mamman inte ville var med i TV. Alla är inte så mediakåta vill inte det.
  Men vill man, som du, tolka något till någon annans nackdel så ska man naturligtvis göra det.

  SvaraRadera
 2. Anonym: Jag älskar sådana som du som alltid vill hoppa på budbäraren. Visst är det tillfredställande? Vad lider du av kan man undra.

  Mamman sa själv i går i rätten att hon inte ville riskera sitt bostadsbidrag. Det var därför som hon inte själv ville skrapa offentligt. Det är ett finare uttryck för att hon ville ha både vinsten och bidraget.

  Alltså att hon ville fuska.

  Detta försiggick offentligt i Blekinge tingsrätt. Du kan ju höra med rådmannen Lise-Lott Bäckström annars. Hon kan säkert berätta för dig hur det var eftersom hon var med och försökte medla. Tel till Blekinge tingsrätt: 0455 33 54 00

  Det du kommer med är bara spekulationer. Jag brukar hålla mig till fakta.

  SvaraRadera
 3. Jag är begriper inte det att dottern säger att vänskapen är slut.
  Det är ett märkligt uttalande.
  Fast det är ju inte det enda som är märkligt med denna dispyt kring en värdefull trisslott.

  SvaraRadera
 4. Maukonen: Jo jag reagerade också på det ordet. Det brukar man inte säga till sin mamma, bara till en vän eller väninna.

  SvaraRadera
 5. Reinfeldtregeringens åtgärd att avskaffa såväl förmögenhetsskatt som förmögenhetsuppgifter har med största sannolikhet gjort det lättare att fuska med det ack så åtråvärda bostadsbidraget ...

  SvaraRadera
 6. Bara det faktum att hon själv i media säger att hon inte ville bli av med bostadsbidraget gör att jag hoppas hon inte får en krona av vinsten eller något mer bidrag i framtiden heller. Djävla parasit människa...

  SvaraRadera
 7. Terecia är så falskt trevlig i studion. Jag litar inte på henne.

  SvaraRadera
 8. Anonym 4:57: I det här fallet spelar det ingen roll vad du tycker om henne. För Svenska Spel är det självklart att hon är vinnaren. Hon stod på lotten. Och ingen var anmäld som delande vinnare med henne. Så enligt Svenska Spel så kommer hon att få utbetalningen i 25 år. Jag tror inte domstolen kan döma annorlunda. Bara pinsamt att se hur illa det kan fungera mellan mor och dotter. Trist!

  SvaraRadera
 9. Moderns oärliga intentioner relativt staten är en sak. Nå, det är ju kanske illa. Mer spektakulärt är såklart hur dotterns sviker sin mor. Detta tycks ju ha skett i ett initialt samförstånd - dvs. dotterns förstod situationen (bidragsfusk-strategin), samtyckte och lurade sedan sin mor. Och vilken oärlighet! Jag tror att moderns trixande, hennes "fula plan" blev början på ett rättfärdigande hos dottern. Denna missgärning - som hon själv är medskyldig till - hjälper henne att måla en mask på sin mor: "en snål häxa är hon, hon luras, borde hon inte ge pengarna till sina barn hur som helst?" Där snurrar hon runt ett tag och letar halmstrån. Hon ser inte själv att det som driver allt detta snurrande är något annat. Knappast någon hög och nyvunnen moral, knappast heller någon speciell egenskap hos hennes mor. För att ta sig rätten till det hon redan har inom räckhåll behöver hon ett självrättfärdigande. Moderns "parasiterande, snåla personlighet" blir ingången. Säkert gräver hon fram mycket annat; varje försyndelse, varje antipati, varje svek hennes minne kan frambringa. I ljuset av en brinnande girighet väver hon en självrättfärdigandets vackra väv. Hon bestämmer sig. Hon förstår i den stunden vidden av sitt beslut. Det är ingen självsuggersion - alls icke Hon måste nu ljuga med stil, vara konsekvent. Hon har en upparbetad känsla. Hon agerar på den. Hon offrar sin mor för en summa pengar. I resten av sitt liv ska detta nu styra hennes utveckling. Hon kommer att bli en principfast regelryttare. (För det var faktiskt hennes namn på lotten.) Hon blir en som säger sig hata snålhet. (Hon kommer att skänka av sina pengar för att bevisa sin vackra princip för sig själv.) Hon kommer slutligen att svartmåla sin mor i allt mörkare färger, hon kommer att bli besatt vid sin mors tillkortakommanden. Hon måste få henne till en best som är värd att straffa.

  SvaraRadera