fredag 23 december 2011

Anita Ekberg fattig och sjuk

Hon har råkat ut för tjuvar, en brand i sitt hus och ett besvärligt lårbensbrott. Hon ligger på sjukhem och kan inte göra någonting.

Den tidigare filmstjärnan har vädjat om ekonomisk hjälp i Italien, men visst borde hon väl ha släktingar i Sverige?

Stjärnan är 80 år och en av hennes väninnor i Italien känner inte till det här. Det är hennes revisor, som har gått ut med en vädjan om hjälp.

Hon har inte råd att flytta hem till Sverige, sägs det. Hon var senast i Sverige förra året och var då mycket kritisk till kronprinsessans bröllop, som hon tyckte var alldeles för påkostat.

Hennes revisor Massimo Morais har vädjat till Fellini Foundation - som kan hjälpa gamla filmstjärnor som hon själv - att göra något, men i Italiens krisande land har inte heller de några pengar.

Det gäller för alla att se om sitt hus. Som gammal måste man ha något att falla tillbaka på och Anita Ekberg verkar ha drabbats av många olyckor det senaste året.

Anita Ekberg har varit gift två gånger och har bott i årtionden i Italien och alltid sagt att hon ska återvända till Sverige enbart för att bli begraven här.
26.5.2013
Här kan ni läsa en skröna om och med Anita Ekberg. Nästan sant, men tro inte allt. Hon filar på sitt eftermäle.

6 kommentarer:

 1. varför ska vi hjälpa en gammal skattesmitare, vi har tillräckligt med folk här i sverige, som jobbat och betalat skatt här, som behöver hjälp

  SvaraRadera
 2. Skattesmitare? Hon har ju bott i Italien i åratal. Har hon smitit från skatten där menar du? Hon har inte bett om hjälp i Sverige. Hennes revisor har bett om hjälp i Italien. Men ifall hon har släktingar här så kanske de bryr sig. Det spelar väl ingen roll vilket medborgarskap hon har. Släkt är man ändå så länge man lever.

  SvaraRadera
 3. Hej Ann Helena!

  Tragiskt när en stor hyllad stjärna blir bortglömd. Man kan ju alltid hoppas att någon i Italien kan förbarma sig över henne.

  God Jul till Dig och familjen!

  SvaraRadera
 4. Det är inte ett dugg tragiskt över Anita Ekberg anser jag. Som man bäddar får man ligga och det man ger ut, det får man tillbaka. Hon har alltid haft en besserwisserattityd mot allt och alla.

  SvaraRadera
 5. Jerry: Jo jag kan hålla med dig där. Hon fick ju en smäll redan förra året av makterna när hon ramlade och bröt lårbenet. Det är som Oprah brukar säga: att man får en viskning först och så trappas det upp. Lyssnar man inte så blir det värre.

  Så mycket värre än vad det nu verkar vara kan det knappast bli. Som jag ser det så är hon rätt trött på livet och uppför sig självdestruktivt. En del människor gör så, som en bekant till vår familj, som visste att han hade ont, men ändå inte sökte läkare och nu är han död 60 år gammal.

  Enligt Expressen har hon förmyndare och advokat. Verkar inte bra det heller. Fast enligt Daily Mail är det hennes revisor Massimo Morais (kan han vara allt på en gång?). Dock är hon en människa som oss andra och som sagt någon borde ändå hjälpa henne.

  SvaraRadera