söndag 11 oktober 2009

TV4 granskar Thomas BodströmAdvokaten och riksdagsledamoten Thomas Bodström tillhör de som är borta mest från voteringarna i riksdagen. Det enda skälet till att vara frånvarande är att jobba med politiska uppdrag, men i Bodströms fall har han istället arbetat som advokat, vilket är mer lönsamt än att jobba i riksdagen.

Thomas Bodström har också använt riksdagens plenisal för att göra reklam för sin senaste deckare, som han fick hjälp av kompisen Liza Marklund att skriva. Att använda riksdagens kammare till reklam är helt förbjudet.

TV4 har tagit sin granskande uppgift som public service-bolag på allvar och framträder nu inte bara som en tillskyndare till Liza Marklund och hennes vänner. Kalla Fakta visas i kväll 19.20.

Thomas Bodström bemöter programmets uppgifter (innan han har sett det) och menar att han jobbar mycket hårt i riksdagen. Reklamfilmen för hans bok kan fortfarande ses på You Tube fast riksdagen har bett Thomas Bodström att ta bort den.

Han berättar här med stora ögon om sin bok stående i talarstolen i riksdagen och säger att den handlar om någon som sitter i justitieutskottet, om giriga advokater och om mord och kärlek. Självupplevt månne?

bokmässan berättade han om att jobbet som riksdagsledamot tar kring tio fasta timmar i veckan (sic!) och att resten av tiden kan han göra vad han vill. Han är duktig på att närvara i riksdagen - kanske missar han någon votering ibland (jaså?) - och han berättar också om Liza Marklund. Vilken bra författare och hjälp hon är. Hon är hans favoritförfattarinna bland de som skriver deckare.

PS. Nu har förläggare Eva Gedin på Norstedts sett till att reklamfilmen är borttagen från hemsidan och från You Tube (12.10). Och bett om ursäkt. Men inte Bodström förstås.DS.

PSPS. Och han lyckades få ett uppdrag till den gode Thomas trots att han hade blivit lovad att slippa. Han blev inkryssad på första plats till kyrkofullmäktige i Nacka, där han bor, fast han stod sist från början. Det måste finnas få sossar i Nacka. Men av familjeskäl kan han inte ställa upp, säger han (13.10)PSPS.

13 kommentarer:

 1. Man borde verkligen granska så mycket mer!

  Ett bra program skulle vara.

  P Althin, T Bodström, C Borgström, L Marklund, Mona S, I Segelström, Gudrun S mfl. kanske även Jan G

  De borde nog alla inbjudas att sätta sig ner och prata om agendor, avslöjanden, sanning, skrivande/yrkande, tvister, källskydd, roman och verklighet, politik, juridik och direktiv.

  Man borde då bjuda in Monica A, Daddys, E Hermon, L Silbersky, Osama mfl. som kan beskriva hur en del drabbas om bara en sida av verkligheten lyfts. Myndigheter och lag kör över.

  Leroy

  SvaraRadera
 2. Vilket önskeprogram Leroy! Varför är inte du TV-chef?

  SvaraRadera
 3. OK Bjud in Jan Helin och Thomas Matsson samt A Widebäck oxå.

  LEroy

  SvaraRadera
 4. Vi skulle kunna köra en hel TV-kanal med missade program... nåt för Newsmill kanske att starta? Såg just klart programmet med Kalla Fakta och dom manglade Bodström.

  Han har spenderat nästan 300 timmar som advokat under våren med dubbel betalning både från riksdagen och som advokat. Och han har suttit 15 timmar i möte med justitieutskottet i riksdagen, som han är ordförande för.

  Han tjänar mest på sitt jobb som advokat och på sina böcker. Inte på att sitta i riksdagen. Så vilket är det som är extraknäcket? Kan vi ha sådana folkvalda? Som struntar i vilka regler som finns och som tycker att han kan göra som han vill?

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Tack för att du tipsade om programmet! Bodström verkar som gammal fotbollspelare ta riksdagsuppdraget med en klackspark. Mona Sahlins försvar av Bodström lät väldigt falsk. Bra gjort av TV4 som dessutom har bra statistik om riksdagsledamöterna på sin hemsida.

  Det blir intressant hur debatten går efter det här TV programmet.

  Cuben

  SvaraRadera
 7. Ann Helena: Men har inte allt gått för långt? Det finns inga ord. Allt har spårat ur. Tyvärr. Och dom kommer undan med myglet. Vad kan man göra?

  SvaraRadera
 8. Apropå min antagonist Thomas Bodström... Gårdagens citat:
  Jag skulle tro att han har drabbats av fenomenet fartblindhet.
  Han verkar tro att han kan säga och göra nästan vad som helst och ändå landa på fötterna.
  "
  Ulf Kristofferson, Johannes Ottestig TV4

  Dessutom grillades Thomas Bodström på SVT (Agenda) igår kväll...

  SvaraRadera
 9. Parnassen Helena: Man behöver inte göra någonting... tro mej.. det går fort med tanke på hur länge sossarna har haft makten i det här landet... hela min vuxna tid i stort sett. Och hela min generation måste omskolas först, alltså lära sig att tänka själva. Men det går fort ändå. Jag trodde att jag skulle få skriva Ett Sekel av Tystnad nummer 1,2,3 och 4 innan det blev någon förändring, men det behövdes inte alls! Min största belöning var att vi fick regimskifte då några månader efter att min bok hade publicerats. Folket vet.

  Valens: Jo han är väldigt lik Liza Marklund... om jag var hans fru skulle jag nog vara lite svartsjuk... det är niornas värld. Mona Sahlin är född den nionde, Liza Marklund är född den nionde, Thomas Bodström är född den nionde och fru Bodström är född den nionde...

  SvaraRadera
 10. Thomas ”Dribblarn” Bodströms svar på att han blev invald i kyrkofullmäktige; ”De lovade att jag inte skulle komma in”. Var det från samma vaktmästare som sa att det var ok att spela in reklamfilm i riksdagen? När börjar karln egentligen ta ansvar för sina egna handlingar?

  Eller kan man kalla invalet i kyrkofullmäktige som ännu ett halleluja moment!?

  Cuben

  SvaraRadera
 11. Cuben: Varför ställa upp ifall man inte vill komma in... och nu måste han diskutera hur han ska göra. Har den stackarn ingen egen vilja alls?

  SvaraRadera
 12. Nej han har ingen vilja själv verkar det som. Jag citerar från hans blogg av den 15 oktober;

  ”Peter Karlberg, Ewa och Johan Tjäder har rätt. Jag måste ställa upp i kyrkofullmäktige.”

  Nu förstår han!

  Vi vet vad Kishti Tomita skulle ha kallat detta ögonblick. Inget tecken på att han gör det av egen vilja. Nej den här gången är det Peter, Ewa och Johan som bestämmer.

  Peter, Ewa och Johan är säkert hans rådgivare, eller är de dessa som arbetar som vaktmästare i riksdagen? Den 14 oktober sa han att han skulle fråga sin familj och partiet(!?) Peter, Ewa och Johan kanske är hans familj, eller är det partiet?

  Sedan följer en drapa om Gud finns, eller inte. Då faller han tillbaka till tolkningsföreträde, smart argument (!), en smula dunkelt grund när det gäller Guds existens dock. Men här han en räddning, nu hävdar han yrkesskada också i bloggen;

  ”Eftersom jag är en yrkesskadad jurist anser jag att det är en fråga om bevisbördan om Gud finns.”

  Hur hans yrkesskada yttrar sig har vi kanske olika uppfattningar… Vem som ställde diagnosen säger han inte heller.

  Jag ser fram emot hans deltagande i kyrkofullmäktige när han drar den där om bevisbördan om Gud finns eller inte. Festlig infallsvinkel att se fråga om Gud finns från en ren juridisk synvikel alltså. Tänk vad Nackaborna ska få det trevligt vid kyrkkaffet.

  Cuben

  SvaraRadera