måndag 17 februari 2014

Ulf Lindgren riskerar dödsstraff

UPPDATERAT
Hur kan man vara så dum att man tror att man smugglar diamanter när det i själva verket är narkotika. Nu har en svensk Ulf Lindgren, 59 år från Malmö, trillat dit på detta. Enligt honom själv trodde han att det var diamanter han förde med sig i en svart resväska. Dock hade han aldrig sett dessa, men trodde på smugglaren, som sade att det var diamanter. 

Samma historia har jag hört förut, men då har det varit engelsmän som har smugglat från Sydamerika och trott detsamma. De skulle smuggla diamanter, men det visade sig vara knark. Långa hemska fängelsestraff väntar. Och i värsta fall döden.

Vi har sett detta på film i uppföljaren till Bridget Jones: På spaning med Bridget Jones, där hon ertappas med knark i bagaget och får sitta i thailändskt fängelse. Filmen kom 2004, men ingenting har gått fram till dumma potentiella knarksmugglare i Sverige tydligen. 

Ulf Lindgren hatar narkotika säger han och skulle aldrig smuggla sådant. Nej, vi får hoppas att han talar sanning, men det handlar här om ifall domstolen också tror honom. Han sitter i Jakarta i Indonesien och detta land lär vara strängare än Thailand. Tjugo år eller dödsstraff väntar. Vi hoppas att detta avskräcker framtida äventyrare åtminstone. Ulf Lindgrens kompis, som tipsade honom om smugglingen har väldigt dåligt samvete. Jo, visst.
9:37
Sedan tidigare sitter Robert Örjan Elovsson, 40 år från Enköping, i fängelse i Indonesien för knarksmuggling. Han greps 2011 och är dömd till livstids fängelse. Han smugglade åt en nigerian och blev också lurad, säger han. Han lär inte komma ut på åtminstone 15-20 år. 

2 kommentarer:

  1. Känner Ulf personligen och han skulle aldrig befatta sig med narkotika. Han har blivit blåst och utnyttjad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tråkigt att någon överhuvudtaget är så dum att den ger sig in i smuggling. Det går förstås inte att lita på någon i den världen. Finns som sagt fler sådana historier, har gått på TV, som följetong om hur det går till. Varning till andra godtrogna.

      Radera