torsdag 6 februari 2014

Självklart vinner Löfven

Jo valresultatet är redan klart. Det blir s som vinner. Det har länge varit självklart. Löfven har sagt så tillräckligt lite att ingen vet hur politiken egentligen kommer att se ut, men säkert är att skatter ska höjas och försäkringarna stärkas. Det blir som vanligt igen i Sverige. Så skönt. 

Den långa parentesen med borgerligt styre kommer att vara över. Medierna har sett till att folket inte får mer yttrandefrihet inför valet. Newsmill är nedlagt och försvunnet från denna planet. Inte en bokstav finns kvar. Här är dock en lista på mina 45 artiklar genom åren. Här är sparade artiklar på annat håll. Där finns nästan alla mina. Och de vänsterstyrda har fått igenom att även SVT Debatt ska styras upp och kommentarerna ska inte få stå emotsagda. En särskild redaktör ska sköta om dem. Vänstern har redan vunnit.

Rättningen i leden är därmed nästan klar. Enda fläcken på den svenska fanan är sd som alldeles säkert kommer att sitta kvar i riksdagen och därmed störa de gamla vanliga partierna. Jag skulle önska mig ett annat parti, något humanistiskt, som gick att rösta på. Något som inte gick in i den vanliga höger-vänster-skalan och som inte var blått, brunt eller rött. Ett parti med nytänkande på riktigt.

Men tyvärr. Vi har det system vi har och partipolitik är som den är. Den går ut på att räkna pengar, men det har partierna försökt att glömma inför valet. Mer än någonsin är vi uppdelade i de som tycker att stat och kommun ska stå för allt och de som menar att var och en är sin egen lyckas smed. Vårt blandsamhälle med kapitalistisk socialism sjunger på sista versen. Kan det här nya partiet kanske vara något? Men det blir först till nästa val.

Det står och väger om vi verkligen ska bli en total bidragsstat. Låt oss ta hand om Rumäniens tiggare! I deras hemland får de inte ens tigga. Låt Afrikas befolkning komma hit. Låt de stackars förtryckta i Mellanöstern fly hit. Låt alla världens fattiga flockas under moder Sveas beskydd. Den kristna urgamla kulturen i Sverige tycker så. Vi får se vad socialdemokraterna tänker om detta. Det kommer att utkristallisera sig. Är vi ett land? En politisk enhet? Är Löfven vår räddare eller är han Jesus?4 kommentarer:

 1. Var tog min kommentar vägen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skicka en gång till. Det här är den enda jag har sett. Är konstiga fel ibland på min blogg. Tyvärr! :)

   Radera
 2. Mycket märkligt av Newsmill att radera allt på sidan? Många nätsidor blir ju ibland nerlagda men det skrivna får stå kvar. Men inte Newsmill? Varför har de gjort så? Det var ju ändå många prominenta debattörer som hade inlägg där och deras alster är ju också raderade.
  Rune

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ursprungliga ägarna har sålt till TV4 och TV4 blev uppmärksammade av mig i somras om att det inte gick att läsa artiklarna. Så de lät dem bli lästa ett tag till, men nu är hela sajten borta. Har frågat ursprungliga ägaren PM Nilsson, men inte fått något svar. Antingen har TV4 lagt ned och tagit bort allt eller också har den nye ägaren gjort detta. Förklaringen är att det är valår.
   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2013/07/vad-har-hant-med-newsmill.html

   Radera