onsdag 3 april 2013

Sverige lider av PK-fascism

Det säger komikern Robert Gustafsson. Vi ska hålla tyst för att inte bli klassade som rasister, kvinnofientliga eller några som kommer att få hela jorden att gå under.

Han uttalar sig i Aftonbladet och det är naturligtvis en plusartikel så att inte alla kan läsa den. Men här får ni ändå veta vad han säger:

- Om du inte gör rätt eller har rätt åsikter blir du utsatt för pk-mobben. Även från de som själva, innerst inne, inte alltid är så politiskt korrekta. Du måste vara miljömedveten. Du måste tänka in genusperspektiv i allt. Du måste älska barn, kvinnor, djur, natur och müsli. Du måste ge med dig. Du får inte tänka på din egen ekonomi. Du ska vara öppen för alla religioner. Du får inte skämta om minoriteter eller religiösa företeelser.

Det hämmar alla människor, menar han. Kultur, litteratur, musik och näringsliv. Det hämmar människor över huvud taget. Det är både tragikomiskt och väldigt svenskt, säger Robert Gustafsson.

- Och man vet inte om det är på skämt. Är det ett aprilskämt att vi ska skriva hen istället för han eller hon? Nej, de menar det. Man tror inte att det är sant. Var ska det sluta?

Han är inte feminist utan säger att han föredrar jämställdhet, rättvisa, frihet, demokrati och rätten att få vara den man vill. Helt enkelt allt det som feminism egentligen borde stå för, menar han.

- Folk ska få vara som de är och tycka vad de vill så länge de inte gör någon illa. Likriktning har aldrig varit gynnsamt för ett samhälle. Att separera och försöka lyfta fram ett kön som det "bästa" (han menar männen) samtidigt som man förlöjligar detsamma är idioti. Ett könskrig är lika onödigt som vilket annat krig som helst. Vi borde sluta sätta likhetstecken mellan åsikt och person. 

Så säger Robert Gustafsson samtidigt som debatten rasar vidare om hur rasistiska vi är i Sverige. Rent strukturellt rasistiska. Vi är helt enkelt lika dåliga som dom var på 50-talet i USA och i Sydafrika. Vi måste piska oss ännu mer. Och anordna tävlingar i icke rasism! Målet är ett socialistiskt samhälle. Säkert lika fint och bra som Nordkorea.

Personligen tycker jag att det inte är klokt att vi fortfarande har kommunister i Sverige. Sådana som säger som de alltid har gjort att detta är det bästa och finaste systemet. Trots mångåriga och otaliga bevis på att dessa stater som drar iväg och blir fascistiska eller kommunistiska aldrig gör människor lyckliga. Tvärtom blir de skyldiga till folkmord.

4 kommentarer:

 1. Din trogna läsare i Finntorp njuter av din text.
  Vårhälsningar från Kim

  SvaraRadera
 2. Lägg därtill Marcus Birros text i Expressen i dag. http://www.expressen.se/kronikorer/marcus-birro/birro-jag-onskar-jag-kunde-saga-till-dem/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är så som Birro skriver, men han har ju en mycket större frihet som inte är anställd som reporter. Han kan skriva vad han vill så det är lite fegt det han säger. Som anställd på ett större medium så är det naturligtvis kollektivet på redaktionen som sätter gränserna, inte den enskilde.

   Radera