måndag 8 april 2013

Människors omedvetenhet formar världen

Fyra äldre har drunknat på de förädiska isarna de senaste dagarna. Något för professor Hjerm i Umeå  att glädjas åt eftersom han tycker att den äldre generationen ska dö bort så att vi kan få människor i samhället som tänker rätt.

I dag är det romernas nationaldag och enligt DN borde Europa begrunda sin skam över att dessa människor fortfarande är djupt diskriminerade. EU har instiftat bidrag till dem, men de olika länderna diskriminerar ändå. Och de kommer hit och tigger på gatorna.

Sverige får bottenbetyg av Simon Wiesenthal Center för att vi vägrar utreda brott mot judar under andra världskriget på grund av preskriptionstiden. Norge befinner sig i samma sits. Hur många judar dödade vi? Och hur många Norge? Det måste utredas.

En kristen förskola bränns ned i Egypten och kristna förföljs. Fem kristna har dödats. Men Gud kommer att försvara dem tror en mamma och hennes fyraårige pojke.

Pensionärerna i Sverige ska absolut inte ha mer pengar. De har bara blivit fråntagna några procent under de senaste åren. Det är ju inte direkt halva pensionen, säger socialförsäkringsministern Ulf Kristersson. Nästa år är det dags för sänkning igen.

Allt fler barn slits mellan föräldrar som krigar sinsemellan om dem. Det är inte bra för barnen. I ett fall har mamman undanhållit barnet i fyra år. Trots att pappan nu har blivit tilldömd vårdnaden lämnas inte barnet till honom. Barnet avskyr sin pappa enligt mamman.

Ja vad ska vi göra åt världens elände? Åt att vuxna människor är som barn och bär sig illa åt? Att de inte utvecklas? Att mänsklighetens omedvetenhet formar vår värld? Det finns inte mycket att göra för den enskilde utom att själv utvecklas lite varje dag. Och se igenom vad de andra gör. Trots att de försäkrar att det är för allas bästa.

Här är morgonens rapport från verandan. Bilden tagen vid halvnio. Minus tre just nu och snön föll i går kväll. Igen. Det är inte utan att jag vill göra som någon gjorde: bygga en liggande snögubbe och sticka den full med knivar. Dö vintern! Dö då helvetes vinter!

Här har jag en annan bild från denna satans vinter på verandan, för en vecka sedan. Som ni ser blir det knappast bättre. Här är fjorton dagar sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar