lördag 6 april 2013

För stolta att be om hjälp

Har man trasslat in sig i ekonomiska svårigheter ska man be om hjälp. Inte ta livet av sig som ett par pensionärer gjorde i Italien. Är det inte en dödssynd inom katolicismen att ta livet av sig?

Pensionärsparet var 62 respektive 68 år och levde på kvinnans lilla pension. När hennes 72-årige bror fick veta att de var döda tog han också livet av sig. Han dränkte sig i havet. Paret bad om förlåtelse i ett brev innan de hängde sig.

Enligt borgmästaren i staden var de för stolta för att be om hjälp. En sorgedag är utlyst i dag i deras hemstad. Hur kan man inte vilja leva i en så vacker stad?

Det är inte meningen att vi ska ta livet av oss utan leva igenom alla sådana svårigheter. Tills vårt liv är slut. Här har jag tidigare skrivit om detta.

2 kommentarer:

 1. "Är det inte en dödssynd inom katolicismen att ta livet av sig?"

  jo förvisso, men det är även en dödssynd att använda räntebaserad ekonomi också så .. two wrongs to make a right? ;)

  Jesus jagade månglarna ur templet, men år 2013 så sitter de i styrande positioner i samhället istället... Vi kan nog fastslå att jesus bud renderats impotenta by now.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räntebaserad ekonomi är okej så länge folk begriper vad det betyder. Det hjälper människor att få lån så de kan bo drägligt. Till exempel. Men att göra som Bengt Dennis gjorde på 90-talet och höja Riksbankens ränta till 500 procent är helt åt helsike. Han förstörde ekonomin tillsammans med socialdemokratin (han var själv sosse) under lång tid.

   Det här pensionärsparet var djupt skuldsatta. Och det är dumt att försätta sig i den situationen. Men många människor begriper inte ekonomi utan tror att de kan leva över sina tillgångar. Det har länderna gjort i södra Europa ända sedan de fick euro och sedan ska vi andra fixa det åt dem. Inte bra.

   Radera