måndag 30 april 2012

Stockholmsbombarens medhjälpare

UPPDATERAT
Tänka sig att tidningarna rapporterar från detta. Om Taimour Abdulwahabs medhjälpare och uppdragsgivare Nasserdine Menni. Jag hade inte väntat mig det eftersom det har varit relativt tyst om den rättegång som har pågått i Köpenhamn, där gräddan av den muslimska världen i Sverige är inblandad.

Där har bland andra Munir Awad stått inför rätta. Han är far till Helena Benaoudas barnbarn.  Här kan ni läsa mer om det. Och här.

Den här rättegången i Skottland ska hålla på i tolv veckor, längre än den i Norge mot Brevik. Mycket som behöver redas ut tydligen. Den misstänkte ska ha finansierat Taimour Abdulwahabs bombdåd och ha överfört 60 000 till hans konto.

Den anklagade vet ingen vem det är. Han har åtta olika identiteter, bland annat en fransk sådan. Och ingen vet heller hur gammal han är eftersom han har uppgett åldrar som varierar med sexton år.

Som sagt det är mycket att reda ut, för att kanske få reda på något om det terrornätverk det handlar om. Det lär väl dock inte bevakas i direktsändningar ifrån Sverige. Rätten har valt ut namnet åt denne man eftersom ingen vet vem han egentligen är.
13:12
Rättegången är nu uppskjuten till onsdag. Teknisk bevisning måste översättas till engelska. Detta för att svenska vittnen ska förstå. Visst är det underbart! I klartext betyder det att domstolen trodde att svenska vittnen kunde svenska. Åklagaren beklagar att det har blivit ett missförstånd.
Expressen skriver: Många svenska vittnen pratar bra svenska, men bevisningen behövs på både svenska och engelska för att svenska vittnen ska förstå.
14:14
I Aftonbladet däremot beror den uppskjutna rättegång på att originalhandlingar inte har kommit från Sverige. Vem ska man lita på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar