söndag 15 april 2012

Marina Johansson och Missing People

Intressant att det behövs en särskild frivillig organisation för att kanske lösa mordfallet med Marina Johansson. I går fann denna skallgångskedja av frivilliga benrester, en madrass och tygrester i ett paket under en gran.

Polisen har inte kunnat göra det, utan det behövdes något hundratal med frivilliga, som gjorde det. Det visar hur mycket vi behöver varandra.

Marina Johansson blev uppenbarligen mördad i sin lägenhet, där mycket blod och ett kulhål i väggen hittades. I USA skulle man ha kunnat säga att hon blev mördad ifall blodmängden var så stor att hon inte skulle ha kunnat leva utan den.

Här har åklagaren inte lyckats bevisa att hon blev mördad eller att det var hennes tidigare sambo, som gjorde det. Både tingsrätten och hovrätten har frikänt. För att högsta domstolen ska ta upp målet behövs mer bevisning. Förhoppningsvis finns det nu. Tack vare organisationen Missing People.

3 kommentarer:

 1. vi har ett tandlöst rättssystem,
  jag har inte särskilt stort förtroende för rättssystemet,
  lika med alla rabatter som förekommer inom rättssystemet,
  du döms i princip för det grövsta brottet, dom andra ev. brotten får du rabatt för,
  personligen tycker jag det ska vara mer straff och mindre gullegull, typ USA

  SvaraRadera
 2. Hoppas att vi får slut på denna historien nu. Tror att de allra flesta vet att det är sambon som är skyldig.

  SvaraRadera
 3. Får väl se om det finns dna från den tidigare sambon på materialet hon låg inpackad i annars blir det nog svårt att få resning. Hittas det däremot dna från någon annan så tyder det ju på att ex sambon är oskyldig

  SvaraRadera