söndag 22 april 2012

Kommuner kan tvingas ta emot asylbarn

Det vill migrationsminister Tobias Billström eftersom motståndet i kommunerna är stort. Förra året kom 2 657 ensamkommande flyktingbarn till Sverige och siffrorna stiger hela tiden.

Ensamkommande flyktingbarn har precis samma rättigheter som svenska barn. Det är detta kommuner ser framför sig när de inte vill ta emot dem, även om de får statligt stöd till att börja med, så att den mottagande kommunen då kan gå med vinst.

Men när flyktingen får uppehållstillstånd så får den barnbidrag precis som alla andra barn. Ett flyktingbarn kostar ungefär 700 000 per år beroende på avtal och kommun. Migrationsverket står för kostnaden. Men kommunen får ta kostnaden när barnet har fått uppehållstillstånd.

Kostnaden för barnen är ungefär dubbelt så hög som kostnaden för en äldre person med vårdbehov på ett äldreboende. De flesta asylbarnen var under 2011 pojkar från Afghanistan. Sverige tar emot flest ensamkommande barn av länderna i EU.

Tvåhundratrettiofem kommuner tar emot asylbarn, men det räcker inte. Det finns tvåhundranittio kommuner i Sverige.

4 kommentarer:

  1. Man måste nog hålla med Breivik att islam kommer att vara i majoritet om tio år Aftonbladet spekulerade om 25 år..I Sverige kommer det att gå fort. Allt annat MASSMÖRDAREN GJORT är oförlåtligt!!!

    SvaraRadera
  2. I TV4 diskuteras nu självmord. En reporter skyller på regeringen som inte stasar pengar på psykiatrin. Istället satsar man på annat. Reportern och programledaren har inte i sin tankevärld, vad alla flyktingpojkar och alla andra somaliska flyktingar kostar?? Är sanningen den att man lägger skattepengar på den gruppen framför allt annat? Utan att ens fundera på hur samhällsekonomiskt det är , att vårt folk får stå tillbaka? I "vårt folk" räknas alla utlänningar som bidragit med vår välfärd i genreationer.

    SvaraRadera
  3. Reinfeldt och Borg behöver nya slavar till sina slavstugor runtom i landet (Fas 3 platser) och de inhemska slavarna börjar sina.

    SvaraRadera