fredag 27 juni 2014

Vi älskar bröllop

Mee Rule. Senaste tillskottet i vår egen klan
 född 13 maj
Det är en härlig rit. Precis som dop fast mera. Och nu är det således dags igen för någon ur kungafamiljen att gifta sig. Prins Carl Philip gifter sig med flickan av folket Sofia Hellqvist. Härligt! Hon fyller 30 år i år så det är lagom att gifta sig.

Prinsen är redan 35 år. De passar ihop. Jag vet som också är skytt precis som hon. Och prinsen är oxe. Mitt senaste barnbarn är en oxe. Och som av en händelse är han född samma datum den 13 maj (men förstås inte samma år) som prinsen. Mysig kille.

De båda prinsen Carl Philip och Sofia är förlovade och kommer att gifta sig nästa sommar. När är dock inte bestämt.

De kom själva ut på den innersta borggården mitt emot Grand Hotel och berättade på gräsmattan att de är förlovade. Då hade de först pratat med kungen och drottningen, som också följde med paret ut.

Barnbarnets föräldrar är också förlovade sedan länge! Där ser man. De hann före.

Jag tycker det är kul med ett kungahus. Vill inte ersätta det med något annat. Det är bra med traditioner. Vi har haft denna ordning i tusen år.

Sofia har ett enormt hjärta och får prinsen att känna sig hemma, sade Carl Philip. Varm och ödmjuk är hon också. Hon blev väldigt överraskad när prinsen friade i morse. Full rulle var det sedan. För det måste ju berättas för alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar