lördag 7 juni 2014

Att köra ihjäl en kompis

UPPDATERAT
Det känns naturligtvis inte bra för den 18-åriga kvinna, som körde berusad i går utan körkort och som slirade av vägen på väg till en sommarstuga och dödade sin kompis. Han var enligt uppgifter också hennes pojkvän. Han hamnade under det voltande fordonet. Han krossades troligen till döds omedelbart medan de andra passagerarna klarade sig. De hade förmodligen bilbälte. 

En så onödig olycka. Men nu är den krassa verkligheten så att en man i 20-årsåldern är död och föraren lever. Han kom från en by utanför Umeå. Grusvägar för förrädiska. Kör man för fort är det lätt att få sladd och köra i diket. Diket var vattenfyllt, men mannen slapp förmodligen att drunkna.

Den unga kvinnans liv är förändrat för alltid. Så lätt är det att ta livet av någon. Drick, kör utan att kunna, utan att ha tränat och vara godkänd som förare och låt pojkvännen krossas av fordonet. Även de två andra passagerarna, som var med är chockade. De blev lätt skadade. De är hennes bror och mamma. Hur kunde mamman låta flickan köra? Allt hände i närheten av Fredrika i Norrbotten. Bilen nedan är inte olycksbilen, utan finns där för att ni ska kunna fantisera och bli skrämda. Så att det slipper hända igen. 
9:15
Gå ut och njut av naturen istället för att köra berusade. Här nedan är vårt gullregnsträd fångat alldeles nyss på bild av mig. Det blommar vackrare än någonsin och humlorna samt vi själva njuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar