söndag 15 juni 2014

Män i 20-årsåldern dödas

UPPDATERAT
En 24-åring, som enligt uppgift var släkt med mannen som körde, dog när en bil vansinnesåkte rakt in i en folkmassa. Tidigare hade slagsmål uppstått på platsen. Och bilen användes för att förmodligen med vilje köra på människorna. Tre människor skadades också av bilen. Det var ett 20-tal personer som hade börjat bråka.

Detta hände i Kroksbäck, Malmö, där också det uppmärksammade överfallet på den svarte mannen och hans lille ettåring, hände förra hösten.  Den här gången greps de tre personerna i bilen misstänkta för mord och mordförsök. Föraren av bilen sprang skrattande ifrån den enligt vittnen. De tre är alla drygt 20 år. Två av dem anhölls, den tredje släpptes. Bilens ägare fick så sent som i mars sitt körkort indraget efter en mindre trafikolycka.

Här är polisens beskrivning av vad som hände.

Och i Stockholm knivskars en man i 20-årsåldern så svårt att han avled på sjukhus. Två män kom i bråk vid tretiden i natt och en kniv användes för att skära den ene i magen. Det var utanför den populära klubben Sommar på Kungsholmen och den misstänkte gärningsmannen - också i 20-årsåldern - greps av ordningsvakter innan polisen kom. 

Det är farligt att vara man och befinna sig utomhus uppenbarligen. Enligt Brottsförebyggande Rådet hade vi förra året 87 fall av dödligt våld, dvs mord och dråp i landet. Det låter som en låg siffra nu när det verkar som om en per dag stryker med. För sex dagar sedan påträffades två män (en ung och en pensionär) på Södermalm i Stockholm, där polisen misstänkte mord, men det visade sig vara annan dödlighet. Dubbelt så många män i åldersgruppen 15-24 år dör om man jämför med kvinnor. Men våldet mot barn under 15 år har minskat sedan början av 1990-talet till ungefär hälften. Gott så.
13:42
Fadde Darwich var med och försökte rädda livet på den knivskurne på Kungsholmen. Han är själv dörrvakt och en smula berömd eller kanske ökänd. Han säger att våldet har blivit värre i Stockholm. Han och kollegorna tog ifrån gärningsmannen kniven och höll fast honom. Fadde skriver själv om detta på sin blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar